Superligaens slutspil 2020

De 6 øverste spiller om mesterskabet i 10 runder. Når de 10 runder er spillet, er mesteren fundet. Hvert hold spiller mod hvert af de 5 andre hold hjemme og ude. Points og mål fra grundspillet tages med over.

De nederste 8 spiller om at undgå nedrykning i to puljer af 4 hold fulgt af knald-eller-fald-kampe. De, der ender 1 og 2 i hver af grupperne spiller bagefter om at møde nr. 3 i mesterskabsspillet om en plads i Europa League. De nederste to i hver gruppe spiller om at undgå de 3 nedrykningspladser. Hvert hold i en gruppe spiller mod hvert af de 3 andre hold hjemme og ude, 6 runder i alt. Points og mål fra grundspillet tages med over.

I den ene nedrykningsgruppe mødes nr. 9, 10, 11 og 14 og i den anden mødes nr. 7, 8, 12 og 13. (nr. 7-9 måtte vælge pulje. Nr. 9 dog kun hvis der var begge puljer at vælge imellem.)

Mesterskabsslutspil    Nedrykningsgruppe 1    Nedrykningsgruppe2

Efter at nedrykningsgrupperne er spillet færdig, spilles der sådan:

- Nr. 1 og 2 i de to grupper mødes på kryds over to kampe – ude og hjemme – så nr. 1 i den ene gruppe møder nr. 2 i den anden gruppe og omvendt. Vinderne af de to opgør mødes ude og hjemme i kamp om 7. pladsen. Holdet, der bliver nr. 7 spiller en enkelt kamp på udebane mod nr. 3 (nr. 4 hvis nr. 1, 2 eller 3 kommer i Europa via Pokalturneringen) om Danmarks sidste plads i Europa League.

- Nr. 3 i de to grupper mødes over to kampe – ude og hjemme om at undgå nedrykning.

- Nr. 4 i de to grupper rykker ud.

Dobbeltopgør om at spille mod nr. 3 i mesterskabsslutspillet om en plads i Europa League:

Europa League-kvalifikation

Treernes dobbeltopgør om at undgå nedrykning:

Nedrykningskampe

Til Superligaens grundspil