Klubturneringen efterår 2006, mesterskabsklassen

Gennemsnittet er 1979

Nr. Navn Rating Forv. Ialt Korr. Plac.
1 Allan Drost LF 1876 2.45 ½8 02 31 ½4 50 06 7½   5
2 Per Arnt Rasmussen FREM 2086 4.60 17 11 ½8 13 41 05 6½ 5   3
3 Johnny Holler Johansen LF 1843 2.10 06 71 01 20 08 14 50 2   6-7
4 René Rauer Hansen LF 2064 4.40 05 60 07 1½ 02 30 08 ½   8
5 Jannick Skow LF 2017 3.90 41 8½ 16 7½ 11 21 13 6   1
6 Peter Grau LF 2034 4.10 31 14 50 80 17 11 ½2   4
7 Erik Mathiesen LF 1890 2.60 20 03 41 ½5 60 80 ½1 2   6-7
8 Jørn Moestrup LF 2019 3.90 1½ ½5 2½ 16 31 17 41   2

Ratingtabel

Første runde fandt sted torsdag 7. september og med et udsat parti, nemlig mellem Moestrup og Allan Drost. Dette skyldes, at det er tvivlsomt, om Allan deltager. Han får indtil videre en frist til næste runde. Ellers forsøges der at blive fundet en anden deltager. Af de tre spillede partier i gruppen var Per Arnt og Erik først færdige, idet Erik med sort i gambitten 1. e4, e5 2. f4, d5 3. exd5, exf4 kom galt af sted i åbningen. Nitten træk varede partiet. Også Jannick kom dårligt fra start med sort mod René Rauer. Efter 1. e4, c5 2. Sf3, e6 3. d4, Sf6?! stod René bedst. Det er en dårlig version af Adjechins Forsvar. Men René holdt ikke fast i fordelen, og senere fik Jannick en bonde, som han udnyttede til sejr. Jeg havde hvid mod Peter Grau og kom fint fra start i Modtaget Dronninggambit. I en kompliceret stilling trådte jeg ved siden af i træk 22 og tabte 12 træk efter.

Anden runde fandt sted torsdag 14. september, hvor der i mesterskabsgruppen kun blev spillet to partier. Nemlig mit eget mod Erik Mathiesen og Peter Grau med hvid mod René Rauer. Grau og René spillede den lukkede Kongeindisk med d4-d5. Mens René tematisk spillede på kongeangreb, spillede Grau lige så tematisk på den anden fløj. Det kom Grau bedst ud af, han vandt en bonde, så han fik d5-bonden som garderet fribonde. Ved indgangen til slutspillet opgav René. Jeg selv vandt med sort i angrebsstil med løberoffer på h3.

3. runde 21. september. Nu er det ganske vist, at Allan Drost spiller med i gruppen. Jeg havde nemlig hvid imod ham i et kampparti, hvor han lavede et meget chancerigt springeroffer, på et tidspunkt hvor han stod bedre. Dette modtog jeg, men spillede forkert få træk efter og tabte. Også René og Erik spillede offerskak, en variant, der meget ligner en, jeg selv spillede for et par måneder siden i Esbjerg. Ligesom dengang tabte angrebsspilleren. Det sidste parti, der blev spillet, var mellem Jannick og Grau. Grau kom grundet Dc7 (De7 var rigtigt) dårligt fra start og blev desperat med et kvalitetsoffer på e3 fulgt op af et løberoffer på g3. Dette offerspil slog ikke igennem og Jannick har derfor stadig en score på 100 procent.

4. runde 28. september. Der var fuldt program denne torsdag aften. Endnu en gang vandt Per Arnt Rasmussen meget hurtigt, denne gang med hvid i Siciliansk over mig. Den afgørende fejl kom i sjette træk. Med sort fik Grau stillet sig passivt op imod Moestrup. Dette gav Moestrup et kongeangreb, hvor han satte et løberoffer ind. Herefter var der ikke mere for Grau at komme efter. Erik og Jannick spillede et relativt roligt parti og i det sene midtspil blev der taget remis. Allan Drost kom med hvid i starten af midtspillet to bønder bagud mod René Rauer, men havde modchancer. Blandt andet fordi René havde kongen lidt ubeskyttet på d7. Efter et smart springeroffer fra Allans side opstod et slutspil med en merbonde til René, men hvor hans bønder stod spredt. Derfor var slutspillet svært at vinde for René, og partiet sluttede med deling af pointet.

4. runde 12. oktober. Der var for anden runde i træk fuldt program. Mit parti mod Jørn Moestrup, hvor jeg med hvid fejlede i åbningsfasen af Cambridge Springs-varianten, var det første afsluttede opgør. Efter godt 20 træk burde jeg have opgivet, men fortsatte i nogle få træk endnu inden jeg endegyldigt opgav. Med sort spillede Erik Mathiesen Skandinavisk mod Peter Grau. Grau valgte varianten uden Sf3 og Erik spillede det meget tvivlsomme b7-b5. Her kunne Grau have vundet kvalitet med Lxb5 fulgt af Df3. Dette turde han ikke og valgte i stedet at spille mod de isolerede dronningfløjsbønder på a7 og c6. Grundet den bedre udvikling fik Grau senere en binding ind på diagonalen a4 til e8, hvor Eriks konge stadig stod. Det kostede Erik afgørende materiale, og det sluttede med, at Erik blev sat mat på g5. Hvis b7-b5 var et dårligt valg af Erik, var det samme træk udmærket for sortspilleren Allan Drost mod Jannick Skow. Selvom det åbnede op for nogle aftræksmuligheder med Sf3, hvorved den bagved stående Lg2 pegede mod Ta8, var der intet i disse aftræk. Det var dette, Jannick undervurderede da han tillod Allan at fastholde merbonden med b-bondetrækket. Samtidig var der en offermulighed på f2, der lurede i luften. Senere spillede Allan upræcist med Sb6, der fjernede springeren fra forsvaret af kongefløjen. Der opstod herefter en stilling, hvor Jannick fik spil overalt på brættet for minusbonden. Men havde f7-f6 kommet, kunne Allan fastholde fordelen, der ligger i materialeovervægten. I stedet blev bondestrukturen foran Allans konge splittet og dette udnyttede Jannick til sejr. Selvom René Rauer med hvid så ud til at komme pænt ud af åbningen, tabte han alligevel til Per Arnt.

Disse resultater betyder, at der i næste runde er topopgør mellem Per Arnt og Jannick samt bundopgør mellem mig og René Rauer.

19. oktober. Per Arnt og Jørn har spillet remis i et interessant Siciliansk parti. Partiet var udsat fra 3. runde. Endvidere er Drosts rigtige rating kommet og det er 1876. Og fem dage senere bragte Per Arnt sig alene i front ved at besejre Allan Drost i det udsatte parti fra 2. runde.

2. november blev næstsidste runde spillet. Nede i bundregionen blev det afgjort, at næsthøjstratede René Rauer blev sidst. Det skete da han med de sorte brikker tabte til mig i en Modtaget Dronninggambit. Det blev et trækmæssigt langt parti, dog med lille tidsforbrug i de første 23-25 træk. Herefter, i slutspillet, blev der til gengæld brugt tid. Dette slutspil var en smule bedre for mig. På et tidspunkt vandt jeg en officer, men han vandt den tvangsmæssigt tilbage igen få træk efter. Men prisen var for høj for ham, da der røg en bonde på den anden fløj. Det herved opståede slutspil (konge, springer og 4 bønder på e, f, g og h til hvid og konge, løber og 3 bønder på e, f og h til sort) vandt jeg. Tidsmæssigt nåede de andre tre partier ud i tidnød. Jannick bragte sig med sejren over Per Arnt i front af gruppen. Med hvid fik Per Arnt en åbningsfordel i Siciliansk (noget lignende som mod mig tidligere i turneringen) og senere muligheden for at vinde partiet med h4. Men dette spillede Per Arnt ikke og i stedet fik Jannick udlignet. Per Arnt afslog her remis, men kom til at stå dårligt. Erik Mathiesen spillede med sort en noget mærkelig åbning og var hurtigt bagud i udvikling. Denne fordel fik Jørn ikke udbytte af, men senere fik han i slutspillet en bonde mere. Erik havde noget angreb, men det afværgede Moestrup. Det hele ebbede ud i et tårnslutspil med en fribonde til hver og ellers ingen bønder på brættet. Eriks bonde på a6 var ufarlig, mens Jørns på g-linjen var farlig. Trods dette var det remis ved korrekt spil, men Erik fik sin konge afskåret fra at nå g8. Denne omstændighed gav Jørn sejren og den foreløbige andenplads i gruppen på deling med Per Arnt. Allan Drost og Peter Grau spillede et af aftenens længste partier. Med sort fik Grau etableret en fri b-bonde, som han forsøgte at udnytte. Undervejs ofrede Allan en løber på e6, men der var intet at frygte efter afslag af offeret. Til sidst i partiet og i stor tidnød opstod tårnslutspillet med med g- og h-bønder til Grau og h-bonde til Allan. Dette burde være remis, men Allan spillede forkert, blandt andet tillod han tårnafbytning. Så Grau vandt og har stadig mulighed for delt 1. plads.

Da Per Arnt ikke er medlem af klubben, er det Peter Grau, Jørn Moestrup og Jannick Skow, der kæmper om retten til en omkamp om klubmesterskabet med vinderen af forårsdelen.

9. november blev turneringen afsluttet med de sidste tre partier, idet Allan Drost og Erik Mathiesen havde taget remis på forhånd. Reelt blev turneringens førsteplads afgjort efter cirka 30 minutters spil. Simpelthen fordi jeg endnu en gang fejlede i åbningen, denne gang i 8. træk, hvor en bonde gik tabt. Min modstander var nemlig Jannick Skow, der inden runden var alene i front, ½ point foran Jørn Moestrup. Med denne lette sejr kom Jannick op på imponerende 6 points af 7 mulige. Anderledes svært havde Moestrup det på brættet ved siden af mit. Med hvid kom René Rauer i Siciliansk bedst fra start, men i spil med hvid konge på c1 og sort konge på g8 kom Moestrup mere og mere ind i spillet. Til sidst ofrede Moestrup en kvalitet på c3 og ville hurtigt efter sætte mat, men René opgav lige inden matten. Peter Grau og Per Arnt åbnede med 1. e4, c5 2. Sf3, Sc6 3. Lb5, Sa5. Det kom der et kampparti ud af, hvor Per Arnt ikke rokerede og Grau rokerede kort. Mens Per Arnt stormede med bønderne på kongefløjen, stødte Grau med b- og c-bønderne. Ved hjælp af en trussel om dronninggevinst fik Grau initiativet. Det hele ebbede ud i, at Grau satte en evig skak ind med dronningen på h6 og h8.

Ratingmæssigt tabte jeg tre, men grundet triumfen i Nyborg er jeg igen mesterspiller med 1918. ELO-mæssigt tabte jeg 1.