Kvalifikation til Champions League 2002-2003

2. runde

31/7-2002 : Brøndby - Dinamo Tirana (Albanien) 1-0 (0-0)

Dette var en kamp, som Brøndby dominerede fuldstændigt. Kun en gang var Dinamo farlige, mens Brøndby brændte og brændte. Samtidig var Brøndby ufarlige på hjørnespark.
To minutter inde i overtiden gik stadions sprinkleranlæg pludselig i gang, da computerprogrammet, der styrer det, koksede. Det blev standset igen cirka 5 minutter senere. Endnu 6-7 minutter senere kom danskernes fortjente scoring, sat ind i det 100. minut!!

7/8-2002 : Dinamo Tirana - Brøndby 0-4 (0-0)

Kampens første halve time var på danskernes præmisser. Men i det sidste kvarter af 1. halvleg var Dinamo farlige, blandt andet måtte Mogens Krogh diske op med en mesterredning i halvlegens sidste minut.
Albanernes tro på, at Brøndby kunne slås, led et alvorligt knæk kort ind i 2. halvleg, idet Peter Madsen scorede. Da albanerne herefter skulle score tre gange for at avancere til næste runde, gav de op. Derfor kørte Brøndby den sikkert hjem. Dinamo slap billigt med 0-4.

3. runde

14/8-2002 : Rosenborg, Trondheim (Norge) - Brøndby  1-0 (0-0)

Generelt set var det Rosenborg, der spillede bedst, men i slutningen af hver halvleg var Brøndby bestemmende. Begge hold havde deres chancer, flest til nordmændene. Det hele startede med 2 store Rosenborg-chancer i de første par minutter. I det 7. minut havde Brøndbys Mads Jørgensen et frispark på overlæggeren og et kvarter senere burde den tidligere F.C. København-spiller Harald Martin Brattbakk have bragt hjemmeholdet foran. Resten af tiden indtil det 40. minut bød på Rosenborg-pres. I denne pressede periode prøvede Brøndby med lange bolde frem mod Peter Madsen. I de sidste minutter af halvlegen fik udeholdet ro på spillet.
Selvom Brøndbys Mattias Jonson havde et forsøg efter hjørnespark på overlæggeren midt i halvlegen, så var det Rosenborg, der havde langt de fleste muligheder i 2. halvlegs første 38 minutter. En af disse gav scoringen i halvlegens 7. minut ved Brattbakk. Der kom indlæg fra højre, som Morten Wieghorst ikke fik headet væk. Efterfølgende fik Mogens Krogh bokset lige ud til Brattbakk. Siden var Rosenborg et par gange tæt på yderligere mål. I de sidste 7 minutter var det danskerne, der var tæt på et par gange. Alt i alt en fortjent sejr til Rosenborg. Samlet set er alt stadig meget åbent.

Tilskuere : 18800 på Lerkendal.

28/8-2002 : Brøndby - Rosenborg  2-3 (0-1)

I den første halve time af den intense og underholdende kamp spillede Brøndby sig til flere chancer, men Rosenborg var farlige på kontra og hjørnespark fra venstre. Efter et af disse hjørnespark måtte en af hjemmeholdets spillere i det 10. minut redde på stregen. Tretten minutter senere kom hjemmeholdet i kontra. Trods fri position blev chancen brændt idet Rosenborgs målmand reddede. Dette scenario gentog sig et par minutter efter. Lidt før den halve time havde Rosenborg et af deres farlige hjørnespark fra venstre. Mogens Krogh forsøgte at få fat i bolden, men forgæves. Bolden havnede i nærheden af Frode Johnson, der med en glidende bevægelse fik tåen på bolden  Derved kom nordmændene på vinderkurs. Herefter skulle Brøndby score mindst tre gange. Minuttet efter scoringen havde Brøndby den tredje spiller i fri position, men også her reddede Rosenborgs målmand. I det 37. minut havde Trondheim-holdets Øjvind Berg et farligt skud udefra, som Brøndbys målmand reddede til hjørnespark. Dette skulle tages fra den farlige side, og hjemmeholdets forsvar reddede igen på stregen.
Anden halvleg var typisk for kampe, hvor et af holdene skal lave tre mål. Brøndby lagde et hårdt pres i de perioder, hvor de troede på det. Under disse satsninger havde udeholdet meget farlige kontraangreb. Allerede i femte minut af halvlegen var der spillet en Rosenborg-spiller fri midt i hjemmeholdets felt. Men han afsluttede svagt. Et kvarter senere tog Harald Martin Brattbakk sig en solotur. Hans indlæg fra højre gav en stor chance til nordmændene. Dette forekom i en periode, hvor Brøndby ikke troede på muligheden for at score tre gange. To minutter senere, i det 67. minut, skød hjemmeholdets Ruben Bagger på stolpen. Dette medførte et pres på Rosenborgs mål i nogle minutter. Fem minutter senere slog udeholdet igen kontra. Frode Johnson scorede til 2-0 for Rosenborg efter indlæg fra højre. 7 minutter senere blev denne opskrift igen benyttet af udeholdet. Manden, der scorede på dette kontrastød var Harald Martin Brattbakk.
Med ti minutter igen førte Rosenborg 3-0. De var mere boldsikre og en klasse eller to bedre end danskerne. De spillede derfor i et højere tempo end hjemmeholdet. Brøndby har med andre ord ikke formatet til puljespillet i Champions League.
Derfor var det hamrende mystisk, at Rosenborg var ved at smide hele molevitten overbord i de sidste ti minutter plus tillægstid! Dette kan skyldes tempoet de gennemførte de første 80 minutter i. Hjemmeholdet reducerede to gange på omtrent et minut efter indlæg fra Thomas Lindrup. Først ved Todi Jönsson, siden ved Mads Jørgensen. Dette skete omkring det 82. minut, og tre minutter senere havde Kahlenberg en stor chance, som udeholdets målmand reddede flot. Og et halvt minut efter havde Thomas Lindrup igen lagt indover fra venstre. Igen Brøndby-scoring. Men denne gang blev målet annulleret. Tre minutter inde i overtiden skød hjemmeholdets Thomas Lindrup indover fra venstre. Dette resulterede i, at Mattias Jonson headede på stolpen.
Selvom nordmændene var ved at sende Brøndby videre i de sidste ti minutter af kampen, vandt de velfortjent. Men hvis Rosenborg fortsætter med at være så elendige i de sidste ti minutter af en kamp, får de det meget svært i gruppespillet. De viste her, at de havde meget store problemer med at holde de 4-0 sammenlagt i kampens sidste ti minutter. Forekommer sådanne 10 minutter ikke igen, da kan de sagtens præstere noget godt i gruppespillet, som de nu deltager i for ottende gang i træk.
Generelt viste hjemmeholdet flot spil, men de brændte for mange chancer. De bliver nu overført til UEFA-cup, og her kan de godt nå et par runder eller tre.

Tilskuere : 20935