UEFA-cup 2002-2003

Sidste kvalifikationsrunde

15/8-2002 : MyPa (Finland) - OB  1-0 (1-0)

I de første fem minutter havde odenseanerne 2 store muligheder for at score, men herefter overtog finnerne kommandoen. De overtog mere og mere spillet og kom i front efter blot et kvarter. Herefter så de ca. 2000 tilskuere et godt spillende hjemmehold, der i resten af kampen godt kunne have lavet flere mål. Først mod slutningen af kampen viste det ringe spillende danske superliga-tophold lidt, og kunne have scoret. Generelt fortjent finsk sejr. Samlet set en åben affære med finnerne som små favoritter.

29/8-2002 : OB - MyPa  2-0 (0-0)

Underholdende og intens kamp for de 5616 tilskuere, hvor OB pressede og spillede godt i flere perioder. Udeholdet havde flere gode kontrastød. Som i den første kamp havde OB 2 store chancer i løbet af de første fem minutter, begge til Søren Berg. I sidste tilfælde spilles han fri midt på banen, men skyder forbi Mitings mål. På det efterfølgende finske angreb måtte OB-målmand Zaza have hjælp af overlæggeren. I det 7. minut havde finnerne et af deres farlige kontraer, hvorefter de overtog spillet. Undervejs i dette overtag, som varede i 16 minutter, havde de endnu en god chance. Den sidste halvdel af første halvleg var jævnbyrdig. Indenfor de sidste 7 minutter havde OB´s Miti to gode enkeltmandspræstationer, hvor han efter driblinger uden om nogle modstandere fik spillet sig frem til gode skudmuligheder. Det sidste, der skete i 1. halvleg var, at Dennis Siim reddede hjemmeholdet ved at parere på stregen.
Fra starten af 2. halvleg pressede odenseanerne og allerede i andet minut af halvlegen blev et skud fra Ulrik Johansen blokeret. Riposten skød Miti på trekantssammenføjningen. To gange i halvlegens første kvarter havde finnerne farlige kontrastød. To minutter efter det sidste af MyPa´s kontraer lagde Dennis Siim indover fra venstre. Dette indlæg headede Miti i netmaskerne. OB havde herved hentet finnernes føring fra den første kamp. Herefter skiftede halvlegen karakter, idet MyPa nu pressede, men var ufarlige, og OB havde de farlige kontraer. På et af hjemmeholdets farlige kontrastød skød Miti på stolpen. I de absolut sidste sekunder af kampen kom der en lang aflevering frem til Miti. Han drejede sig 180 grader og skød OB videre i turneringen med sin anden træffer.
MyPa var en farlig modstander for OB, men i orden at fynboerne gik videre.

15/8-2002 : F.C. København - Lokomotiv Tbilisi (Georgien)  3-1 (1-1)

I det første kvarter viste Tbilisi-mandskabet hvad de var kommet efter. Nemlig 0-0. Dette blev der ikke ændret ved efter kampens første scoring. Den var nemlig georgiansk!! Deres farlige spydspids, Janashia, scorede på et rigtigt flot langskud. I de første 40 minutter spillede danskerne fantasiløst, men udligningen i 41. minut løsnede op for spillet. Endnu mere selvtillid fik københavnerne i de første ti minutter af 2. halvleg, hvor deres to sidste scoringer faldt. I sidste minut var Lokomotiv meget tæt på at give de lidt over 10000 tilskuere en slem overraskelse i form af et vigtigt udebanemål.
Københavnerne vandt fortjent og burde nu være videre.

29/8-2002 : Lokomotiv Tbilisi - F.C. København  1-4 (1-1)

Denne kamp, som ca. 5000 tilskuere overværede, lignede meget den første kamp. Også her scorede Lokomotivs farlige spydspids, Janashia, kampens første mål. Han saksesparkede hjemmeholdet i front. Dette skete i det 9. minut, men hefter overtog københavnerne kommandoen i resten af kampen. Efter to skud på træværket fra udeholdets side, kom udligningen i det 25. minut. Fra fri position scorede Zuma.
Omkring midten af 2. halvleg scorede Jörgen Petterson to gange for udeholdet, nemlig i 68. og 73. minut. Syv minutter senere blev københavnernes sejr slået fast af Todi Jönsson.
F.C. København meget fortjent videre. Ud over meget målfarlige Janashia havde Lokomotiv Tbilisi ikke noget at byde på.

15/8-2002 : FK Pobeda (Makedonien) - F.C. Midtjylland  2-0 (1-0)

Her fik de ca. 4000 tilskuere noget at juble over i det 35. minut. Tre minutter efter scoringen blev midtjyderne reduceret til ti mand. Da der manglede 20 minutter af kampen blev makedonernes føring øget.
Som ventet fik danskerne det svært og må betragtes som færdige i dette års UEFA-cup.

29/8-2002 : F.C. Midtjylland - FK Pobeda  2-0 (0-0)

Hjemmeholdets taktik var klar, idet 2 scoringer var mindstekravet. Stormløb fra start og et mål indenfor de første tyve minutter. Denne taktik holdt kun i fire sølle minutter! Da havde makedonerne pillet presset fra hinanden. Første halvleg var på lavt teknisk niveau og uden underholdning og intensitet. De meget, meget få tilskuere (1244) så hjemmeholdet være bedst i denne halvleg. Hele tiden klumpede de to hold spillet sammen på midtbanen. Midtjyderne havde de to chancer, som halvlegen bød på, den sidste i sidste minut.
Kedsomheden fortsatte i 2. halvleg første kvarter. Men i 60. minut scorede jyderne til 1-0. Efter indlæg fra venstre scorede Pimpong med hovedet. Herefter spillede de jyske ulve sig til et par farlige chancer, og 10 minutter før tid kom belønningen. Frank Kristensen skød udefra og sendte bolden op i venstre målhjørne. Flot mål. I resten af kampen pressede Pobeda for sejrsmålet i det samlede regnskab. To minutter før tid havde de indkast. Det var et langt kast, der gik hen over hovedet på tre af hjemmeholdets forsvarere og endte hos en fri makedoner. Hans hovedstød var dog ikke farligt.
Den sidste halve time var underholdende og intens, mens den første time var rædselsfuld. Fortjent sejr til hjemmeholdet, der kunne have været lidt større.
Den forlængede spilletid var bølgende med chancer til begge hold. Fire minutter før tid scorede midtjyderne målet, der bragte dem videre.

1. runde

19/9-2002 : Levski Sofia (Bulgarien) - Brøndby  4-1 (2-1)

Dette var en intens kamp, hvor begge hold ville noget fremadrettet. Begge hold havde gennemspillede angreb, flest til hjemmeholdet. Generelt var Brøndbys forsvar svagt og udeholdet var endvidere dårligere til at holde på bolden. Allerede i femte minut gik det galt for danskerne. Der var ingen markering i midten af Brøndbys forsvar, grunden hertil var, at tre mand angreb bulgareren, der havde bolden. Denne afleverede til Simolovic, der befandt sig i fri position lige udenfor feltet, nemlig i halvbuen. Simolovic havde let ved at bringe Levski i front. Fire minutter senere havde bulgarerne farligt småspil i feltet. Dette sluttede med en lille aflevering bagud og et skud meget tæt forbi mål. I 18. minut havde hjemmeholdet et farligt kontrastød efter fejl af Brøndby-angriber. Her kom en Sofia-spiller fri og Mogens Krogh reddede til hjørnespark. Dette gav intet og i stedet kom danskerne i kontra. Fem eller seks hurtige afleveringer bragte Peter Madsen fri til hovedstød tæt under mål. Han headede udligningen ind efter indlæg fra højre af Mattias Jonson. Herefter kom københavnerne mere ind i kampen og havde en god mulighed i 24. minut. Det var Mattias Jonson, der headede lige over mål efter indlæg fra højre af Kasper Dalgas. Men i 35. minut, hvor Brøndby havde styr over tingene, gik det igen galt. Simolovic scorede på hovedstød efter indlæg fra højre.
Igen i 2. halvleg var Levski bedst og allerede 5 minutter inde i halvlegen jublede de ca. 22000 tilskuere igen. Her scorede Telkyiski direkte på et frispark begået 20 meter væk fra målet. Kun syv minutter senere slog samme Telkyiski til igen. Efter et flot angreb kom der et indlæg fra højre. Telkyiski headede indlægget i nettet til 4-1. Indtil tyve minutter før tid var Sofia hele tiden i angreb, mens Brøndby intet viste. Men herefter kom Brøndby til fadet. Det gav dem skud- og hovedstødschancer. Men i sidste minut var bulgarerne tæt på sin femte scoring da Dan Anton Johansen fumlede med bolden i eget felt overfor Sofias brasilianer. Denne fik nemlig bolden og en stor chance. Det hele endte med at Peter Madsen blev udvist efter en hævnakt.
Mens hjemmeholdet spillede en god kamp, var Brøndby ikke ret gode. Levski Sofia er videre til anden runde.

19/9-2002 : F.C. København - Djurgården (Sverige)  0-0 (0-0)

Livlig og intens kamp mellem to lige gode hold. Begge var angrebsivrige og ca. lige meget i boldbesiddelse. Begge mandskaber satsede på lange afleveringer og var gode til at fastholde et angreb. Samtidig var holdenes kontraangreb giftige. For at undgå kontraer var begge holds hjørnespark bløde spark. Med disse bløde hjørnespark kunne angrebet nemlig fastholdes. Begge hold skød ivrigt udefra. Efter et kvarters spil skød københavnernes Thomas Røll på overlæggeren og to minutter senere fik Stockholmerne et frispark 20 meter fra mål. Kim Källström skød direkte på mål og Rune Petersen klarede flot. Efter en halv time skød Källström igen på mål udefra. Denne gang ramte han overlæggeren. Dette skete efter en kontra af svenskerne. Tre minutter før pausen lagde F.C. København en lang aflevering. Denne muliggjorde et indlæg fra venstre, der gav hjemmeholdet en stor chance.
I 2. halvleg havde københavnerne de fleste chancer. Ni minutter inde i halvlegen havde hjemmeholdet et indlæg fra højre, som spillede Zuma fri til en stor hovedstødschance tæt under mål. En fejl i svenskernes forsvar gav 8 minutter senere en 2 mod 1 situation i Djurgårdens felt. Zuma afleverede kort til Mattias Jonson, der misbrugte. Atten minutter før tid kom der et indlæg fra venstre og hjemmeholdets Thomas Røll headede fra midten af feltet. Men heller ikke denne gang kunne hovedparten af de 18152 tilskuere juble, da bolden prellede af på overlæggeren. Kort før tid og tæt under mål tæmmede og skød københavnernes Zuma i samme bevægelse. Han ramte ved siden af mål.
Her er der spænding om, hvem der går videre.

19/9-2002 : Celta Vigo (Spanien) - OB  2-0 (0-0)

I hele kampen, der blev overværet af ca. 20000 tilskuere, var Celta Vigo bedst, men selvom spanierne havde bolden mest, fik odenseanerne efterhånden noget mere styr over første halvleg. Men hele tiden var det en kamp mod overmagten for OB. I 35. minut kom Vigos indtil da største mulighed. Et skud udefra, som Karim Zaza reddede til hjørnespark. Syv minutter senere havde hjemmeholdet kvikt og hurtigt småspil i OB-feltet. Dette bragte Mostoroy i fri position, men igen reddede Zaza udeholdet.
I 2. halvleg havde OB mistet den kontrol, de havde i 1. halvleg. Dette gav spanierne et mere vedvarende pres. Dette pres var farligt fra start. Allerede tre minutter inde i halvlegen skød Krezulic på odenseanernes overlægger. Trods det farlige pres holdt OB den målløse stilling til 19 minutter før tid. Blandt andet fordi de vandt mange hovedstødsdueller i eget felt. Men i 71. minut gik det galt for første gang. Da scorede Catanha efter indlæg fra højre. Fire minutter senere kom der endnu et spansk indlæg fra højre. Dette headede Benny Mc.Carphy i nettet til 2-0. To minutter før tid havde danskerne deres bedste chance, men den var ikke så stor.
Generelt må man sige, at odenseanerne slap billigt og må betragtes som ude af europæisk fodbold.

19/9-2002 : F.C. Midtjylland - Varteks (Kroatien)  1-0 (0-0)

En kamp, hvor kroaterne var mest i boldbesiddelse da de var mest boldsikre. Men pressede midtjyderne boldholderen højt oppe på banen, viste vedkommende usikkerhed. Han kunne derfor tabe bolden og være skyld i en chance til hjemmeholdet. Men disse chancer var ikke ret store. Trods den megen boldbesiddelse tilspillede Varteks sig næsten ingen chancer. Og da hjemmeholdet heller ikke viste de ca. 1500 tilskuere noget, tydede det på en nulløsning. Men 2 minutter før tid kom danskerne i kontra. Efter et flot helflugtet indlæg fra højre headede indskiftede Mogens Laursen midtjyderne i front.
Her er midtjyderne små favoritter til at gå videre. Scorer jyderne i Kroatien, er de videre.