Referater af kampene i 11. runde af Superligaen 2002-2003

Den første kamp er spillet fredag d. 4/10-2002 og de andre 5 to dage senere.

AaB - AGF  1-2 (1-1)

God, intens og underholdende første halve time med mange indlæg og langskud. Det sidste kvarter af første halvleg var mere taktisk præget. Gennem hele halvlegen pressede begge holds angrebsspillere de boldbesiddende forsvarere. Begge hold var ivrige med langskud. Første chance opstod i 8. minut, hvor hjemmeholdet havde en farlig kontra. Efter 2 til 3 afleveringer fik Allan Gaarde afsluttet, men en forsvarsspiller fik reddet til hjørnespark. Fem minutter efter gav et af de mange indlæg fra højre en chance til AaB. Indlægget blev forlænget af en forsvarer til en af hjemmeholdets angribere. Han headede på mål, men Erik Boye fistede bolden over. Efter 19 minutter havde ålborgenserne et indlæg fra højre. Indlægget, der kom fra midten af århusianernes banehalvdel, endte hos Michael Silberbauer. Han bragte AaB foran. 30 sekunder senere havde AGF frispark lige udenfor feltet. Skuddet var farligt, men Jimmy Nielsen reddede til hjørnespark. Minuttet efter kom udligningen. Fladt indlæg fra venstre til Morten Poulsen. Han skød ind i kampen igen. Få sekunder før pausefløjtet vandt AGF´s Alex Nørlund en nærkamp mod hjemmeholdets bagerste forsvarsspiller og kom fri. Men hans skud gik i sidenettet.
I det første kvarter af 2. halvleg var ålborgenserne mest på bolden. De benyttede sig af lange afleveringer og havde enkelte farlige indlæg. Men i 60. minut kom udeholdet i front. Dette skete på en tilfældig chance i feltet da AaB-forsvaret ikke fik bolden ud af farezonen. Chancen tilfaldt Alex Nørlund, der skød AGF foran. Efter denne scoring mistede hjemmeholdet grebet om spillet, men fik fat igen 10 minutter senere, denne gang med flere indlæg end i starten af halvlegen. Men det var alligevel AGF, der var mest i boldbesiddelse. Indenfor tre minutter havde AaB to farlige kontraangreb. I det første spilles Thomas Augustinussen fri, men Erik Boye kom godt ud af målet og reddede. I det andet kontrastød, der fandt sted et kvarter før tid, kom der et indlæg fra venstre. Overfor dette indlæg tøvede Erik Boye, hvorved Thomas Augustinussen fik en stor chance. Men Morten Poulsen reddede sit hold fra Århus. I de sidste ti minutter pressede AaB for alvor. Tre minutter inde i presset var det ved at give pote. Et indlæg fra højre blev headet mod mål. På selve stregen blev forsøget reddet af en århusiansk forsvarsspiller. Denne forsvarer sparkede bolden ud til en af hjemmeholdets spillere, der befandt sig lige udenfor feltet. AaB´eren skød med det samme. Erik Boye reddede meget heldigt bolden til hjørnespark.

Tilskuere : 9277

Brøndby - Køge  1-2 (1-0)

I denne underholdende kamp var hjemmeholdet det bedste hold og det hold, der havde bolden mest. Det var også Brøndby, der stod for de fleste chancer. Men udeholdet havde også en del chancer. I det 6. minut havde Køge en kontra, hvor en af deres angribere kom fri og dermed i direkte duel med Mogens Krogh. Brøndby-målmanden tvang angriberen ud i siden af feltet, hvorefter angrebet løb ud i sandet. Minuttet efter var Brøndby i angreb. En af deres midtbanespillere skød fra en position lige udenfor feltet. Karsten Holbeck i Køges mål fik reddet flot til hjørnespark. Dette hjørnespark fra højre lægges tæt ind under mål, hvor Peter Madsen headede hjemmeholdet på 1-0. Fra 13. minut og 10 minutter frem var begge hold i boldbesiddelse i cirka lige lang tid. Dette medførte lige mange angreb til hvert hold med indlæg fra fløjene. Det første af oprykkernes angreb i denne periode endte med, at Tommy Olsen skød på trekantssammenføjningen fra en position i højre side af feltet. Fra 23. minut var københavnerne igen mest på bolden. Tre minutter før pausen havde Brøndby endnu et hjørnespark fra højre. Tæt under mål måtte en af hjemmeholdets angribere se sit hovedstødsforsøg reddet på stregen.
I de første fem minutter af 2. halvleg havde Køge et lille pres, men Brøndby var farlige på kontra. Et af disse kom tre minutter inde i halvlegen. Mads Jørgensen gik solo på højresiden og snød tre forsvarsspillere og fik lagt indover. Dette flade, bagudrettede indlæg endte hos en fritstående medspiller, der skød lige forbi. Fra 50. minut sad hjemmeholdet på spillet, mens Køge havde få farlige kontraer. Et af disse kontraer endte med et indlæg fra venstre. Tæt under mål headede Anders Clausen dette indlæg i nettet og bragte dermed Køge ufortjent på 1-1. Nitten minutter før tid havde Brøndby et indlæg fra venstre. Peter Madsen fik headet fra en position tæt under mål. Køges målmand Karsten Holbeck reddede. Herefter blev Brøndbys pres intensiveret og de havde flere gode angreb. I 73. minut var Køge i kontra. Der kom et indlæg fra venstre. Dette indlæg blev lagt kort tilbage, hvor en midtbanespiller skød fladt på mål. Dette gav de to Køge-spillere i det lille felt foran mål en stor chance. Men Mogens Krogh reddede flot til hjørnespark. Et par minutter efter havde Køge et pres på 2 minutter, hvilket ikke førte til noget. Fire minutter inde i overtiden var oprykkerne igen i kontra. Allan Nielsen blev spillet fri i feltets venstre side. Han skød Køge i front. Minuttet efter, altså i 95. minut, havde Brøndby et indlæg fra venstre. Det gav en Brøndby-spiller en hovedstødschance. Dette reddede Karsten Holbeck på mesterlig vis. Straks efter blev kampen fløjtet af og Køge fik en ufortjent sejr.

Tilskuere : 11535

F.C. København - Silkeborg  2-1 (0-0)

En kamp, hvor københavnerne misbrugte en del chancer, specielt i 2. halvleg. I 1. halvleg havde F.C. København ikke så meget tempo over deres spil. Dette gjorde det lettere for det skadesramte hold fra Midtjylland at klare sig. Alligevel fik løverne bolden i nettet i midten af 1. halvleg. Det var et skud fra venstre side af feltet, der strøg i mål. Men scoringen blev korrekt annulleret for offside. Fem minutter senere kom Zuma fri til skud, men han skød lige forbi mål. Et minut før pausen skød en af hjemmeholdets spillere på overlæggeren.
Syv minutter efter pausen havde løverne et indlæg fra venstre. Dette passerede over hele Silkeborgs forsvar og endte hos en fri Bo Svensson. Fra en position tæt under mål bragte han københavnerne på 1-0. I de sidste 25 minutter af kampen havde sjællænderne let ved at udspille Silkeborg-forsvaret. Tit skete det med hurtige afleveringer foran feltet. På denne måde blev en københavnsk spiller tit alene med målmanden. Den første af disse udspilninger kom i 65. minut. Her var det Zuma, der kom fri, og han havde let ved at score til 2-0. Ti minutter før tid scorede Tomas Antonilius efter indlæg fra højre. Men kun linjedommeren på venstre side så, at Tomas brugte hånden. Så scoringen blev annulleret. I sidste minut af kampen fik Silkeborg hjørnespark på højre side. Dette endte med, at Peter Madsen headede bolden i eget net. Dermed fik Silkeborg ufortjent reduceret.

Tilskuere : 15497

AB - Esbjerg  1-2 (0-1)

I en elendig 1. halvleg var det første kvarter famlende. I det 15. minut havde Esbjerg et kontraangreb. Jerry Lucena havde et skud udefra, som han scorede på. Senere i halvlegen havde akademikerne fra Gladsaxe et hjørnespark fra højre. Dette blev lagt indover, hvor et hovedstødsforsøg blev reddet på stregen af en Esbjerg-forsvarer.
Var 1. halvleg dårlig, så var 2. halvleg underholdende og chancefyldt. Fem minutter inde i halvlegen fik vestjyderne en kontra. Dette afsluttede Jess Thorup ved at bringe Esbjerg på 2-0 med et skud udefra. En af de mange chancer i 2. halvleg var et straffespark til AB. Dette forekom midt i halvlegen, og Michael Johansen misbrugte fra 11-meter-pletten. Et kvarter før tid vandt Abdul Sule bolden fra en af jydernes bagerste forsvarsspillere. Hermed kom han alene med målmanden, men hans skud reddes på stregen af forsvarer. Fem minutter senere, i det 80. minut, havde Palle Sørensen et skud fra kanten af feltet. Med dette skud reducerede han Esbjergs føring. Herefter pressede AB for udligning, men kom ikke til reelle muligheder.

Tilskuere : 2045

F.C. Midtjylland - Farum  1-0 (0-0)

Endnu en kamp, hvor de første 45 minutter var dårlige, mens 2. halvleg var mere underholdende. Især 1. halvleg bar præg af, at ulvene var trætte efter triumfen i den kroatiske by Varizdin. Anden halvleg startede med nogle gode muligheder til udeholdet, men det var alligevel hjemmeholdet, der havde halvlegens første store chance. Denne var et skud fra Frank Kristensen midt i halvlegen. Han ramte overlæggeren. Også Farum kunne ramme træværket. Det skete fem minutter før tid, hvor Ulrik Vincent skød udefra og ramte stolpen. Tre minutter inde i overtiden var det jydernes Christian Magleburg, der havde et godt langskud. Dette reddede Henrik Zarp til hjørnespark. Dette hjørnespark fra højre blev lagt tæt ind under mål, hvor Frank Kristensen gav ulvene sejren.

Tilskuere : 1475

OB - Viborg  3-0 (0-0)

I 1. halvleg skød odenseanerne meget, men elendigt. Til gengæld var udeholdets afslutninger bedre. Eneste chance i en dårlig 1.halvleg fik Viborg. Efter indlæg fra venstre fik Søren Frederiksen en stor mulighed, men han misbrugte. Også i 2. halvleg havde jyderne kun en chance. Til gengæld havde OB en del muligheder. Seksten minutter inde i 2. halvleg havde OB frispark 30 meter fra mål. Claus Pedersen scorede direkte på det ved at sende bolden i øverste, venstre hjørne. Ti minutter senere var det Mwzpe Miti, der skød udefra. Han bragte hjemmeholdet på 2-0. Ti minutter før tid var det en viborgensers tur til at have et langskud. Her blev stolpen truffet. Tre minutter efter havde OB kontra. Jesper Christiansen blev spillet fri og han misbrugte ikke den store mulighed.