Referater af kampene i 13. runde af Superligaen 2002-2003

Den første kamp er spillet lørdag d. 26/10-2002 og de andre 5 dagen efter.

Viborg - F.C. København  0-3 (0-2)

I en underholdende og intens kamp var begge hold ivrige efter at angribe. Når udeholdet angreb skete det i et højere tempo end hjemmeholdet kunne præstere. Københavnerne brugte meget hyppigere små, hurtige afleveringer end viborgenserne. Holdenes hjørnespark lå tæt under mål, hvilket gav flere gode hovedstødschancer til begge mandskaber. Begge forsvar virkede sikre i deres indgreb, og de stod godt på banen. Løverne var teknisk bedre end midtjyderne. I det 17. minut fik F.C. København et straffespark af den billige slags. Dette scorede Thomas Røll på. Seks minutter senere bragte en lang, dyb stikning Jürgen Petterson fri til duel med Arek Onyszko i Viborgs mål. Denne duel faldt ud til Onyszkos fordel, idet han klarede svenskerens skud. Minuttet efter var hjemmeholdet i angreb. Der kom et indlæg fra højre, som Anders Winther fik afsluttet på fra klods hold efter at han fik presset sig fri af to forsvarsspillere. Selvom han var ca. 1 meter fra mål, ramte han det ikke. Et par minutter efter den halve time var løverne i kontra. Efter 4 eller 5 afleveringer kom et indlæg fra venstre. Dette var tiltænkt Jürgen Petterson, men ham ramte indlægget ikke. Til gengæld fik Peter Møller bolden i fri position, men han kom for langt ud i feltets højre side. Trods dette scorede han tæt op af nærmeste stolpe. Et fladt skud, som Onyszko burde have klaret. Blot to minutter efter målet til 0-2 var udeholdet igen i kontra. Det resulterede i, at Jürgen Petterson blev spillet fri foran mål. Igen reddede Onyszko svenskerens skud. Tre minutter senere, 8 minutter før pausen, havde hjemmeholdet ved Søren Frederiksen et skud på mål fra en position inde i straffesparksfeltet. Københavnernes målmand Rune Petersen reddede flot.
Igennem hele 2. halvleg pressede Viborg på for scoringer. Københavnerne, der satsede på kontraangreb, havde dog kontrol over begivenhederne i hele halvlegen. Syv minutter inde i halvlegen, der var lidt mindre underholdende end første halvleg, havde hovedstadsholdet en hovedstødschance efter indlæg fra højre. Midt i halvlegen, idet 67. minut, havde løverne indkast i højre side. Små, hurtige afleveringer i denne side, dernæst foran feltet og til sidst ind i feltet. Peter Møller afsluttede dette flotte angreb med et skud fra 8 meters afstand. Dermed var kampen afgjort med Peter Møllers anden scoring. I de derpå følgende 5 minutter spillede københavnerne endnu mere med små, hurtige afleveringer, dog uden at blive farlige. I det sidste kvarter af kampen spadserede spillerne fra F.C. København sejren hjem.

Tilskuere : 8216

Brøndby - AaB  1-0 (0-0)

Der var meget spil på midten af banen og meget få chancer. Indlæggene var kun sjældent farlige. Til gengæld var tempoet højt og god intensitet. Ålborgensernes forsvar virkede sikkert, mens Brøndby var lidt usikre i forsvaret, navnlig i det første kvarter. Derfor kunne udeholdet lægge længerevarende pres i perioder allerede fra starten af. Begge hold benyttede sig af spil langs jorden, Brøndby brugte ind imellem lange og dybe stikninger. I de sidste 75 minutter kunne hjemmeholdet også i perioder lægge et pres. Første chance, bortset fra en chance til AaB i starten af kampen, kom efter 32 minutter og var til københavnerne. Mattias Jonson modtog bolden inde i feltet efter en lang aflevering. Svenskeren fik prikket bolden forbi Jimmy Nielsen i AaB-målet, men chancen gav ikke scoring, da en forsvarsspiller fik sparket væk 1 meter fra stregen. Seks minutter før pausen havde AaB et godt gennembrud på højrekanten ved Christian Christiansen. Han fik kæmpet sig fri til stor skudmulighed i starten af feltet. Mogens Krogh i Brøndbys mål fik reddet til hjørnespark. Dette startede et lille ålborgensisk pres, der gav et par farlige muligheder.
I hele 2. halvleg pressede Brøndby på for scoring. AaB satsede derfor på kontraangreb. I halvlegens 3. minut var presset ved at give bonus. Mads Jørgensen fik en stor chance tæt under mål efter hjørnespark. Jimmy Nielsen klarede flot. Midt i halvlegen havde hjemmeholdet frispark 30 meter ude. Skuddet ramte muren og snød Jimmy Nielsen i målet. Her var Jimmy Nielsen meget heldig idet bolden tilfældigvis ramte hans højre fods tæer. Returen kæmpede en forsvarer og Peter Madsen om. Igen med negativt resultat for Brøndby. I de sidste 20 minutter blev hjemmeholdets pres stærkere. Otte minutter før tid kom den fortjente belønning. Et indlæg fra højre havnede hos indskiftede Thomas Lindrup. Fra venstre side af feltet lagde han indover til Peter Madsen, der headede Brøndby i front. Minuttet efter var udeholdet tæt på udligning, men Mogens Krogh klarede.

Tilskuere : 17543

Køge - Esbjerg  1-4 (1-2)

I starten af kampen var esbjergenserne ikke aggressive og de markerede dårligt i forsvaret. Hjemmeholdet var angrebslystne fra start. Men fra 20 minutter inde i matchen var udeholdet oppe i gear. Den første scoring faldt efter en halv time. Det var en kontra af Esbjerg. Angrebet blev afsluttet af Michael Hansen fra kanten af feltet. Hans skud sørgede for føring til udeholdet. Kun et minut efter var Køge tæt på udligning. I stedet kom Esbjerg yderligere i front sidst i halvlegen. Tommy Bechmann headede et indlæg fra venstre i mål. Få minutter senere scorede Martin Borre kampens flotteste mål. Med dette skud 30 meter udefra reducerede han til 1-2.
Kort ind i 2. halvleg havde en af udeholdets spillere et skud på stolpen. Senere i halvlegen havde Esbjerg en kontra. Jan Kristiansen blev spillet fri og scorede til 1-3. Herefter havde udeholdet flere store chancer, men først i slutningen af kampen kom jydernes 4. mål. Dette kom efter indlæg fra højre, hvor Lars Poulsen skød esbjergenserne på 1-4.

Tilskuere : 1791

Silkeborg - AGF  2-1 (1-1)

Spillemæssigt var kampen ringe. Der var heller ikke så mange chancer. Til gengæld var der mange indlæg. I 7. minut havde udeholdet kontra. Dette blev afsluttet med skud af Morten Poulsen fra kanten af feltet. Dette skud bragte århusianerne i front. Herefter pressede hjemmeholdet på for scoring. I det 18. minut gav presset pote. Et hjørnespark fra venstre blev lagt tæt under mål. Lars Brøgger headede udligningen ind. Fra dette tidspunkt sad midtjyderne for alvor på spillet. Syv minutter før pausen havde AGF en kontra. Et indlæg fra venstre havnede hos en fri spiller fra udeholdet. Denne århusianer tæt under mål ramte næsten ikke bolden. Afgørelsen på kampen kom 17 minutter efter pausen, hvor hjemmeholdet fik frispark på midten af banen. Frisparksafleveringen boksede AGF-målmanden Erik Boye uheldigvis ind i nakken på Morten Petersen, hvorved han lavede selvmål.

Tilskuere : 3358

Farum - F.C. Midtjylland  1-0 (1-0)

Tam start på kampen. Niveauet af kampen var lavt. Farum satsede defensivt. Der var kun spredte chancer i kampen. Samtidig gav regnen spillerne problemer, eksempelvis for målmændene. En af chancerne kom kort før pausen. Et indlæg fra højre havnede tæt under mål. Her saksesparkede Jeppe Tengbjerg bolden i mål.
I de første fem minutter af 2. halvleg havde Farum et par store muligheder. Blandt andet ramte Jeppe Tengbjerg overlæggeren. I resten af kampen havde midtjyderne et pres, men nordsjællænderne var farlige på kontraer. Midtjydernes pres gav kun et par chancer kort før tid.

Tilskuere : 1634

OB - AB  0-0

To stærke forsvar sørgede for en underholdningsmæssigt dårlig kamp. Samtidig var indlæggene dårlige. Kun udeholdet havde en mulighed. Det var 4 minutter før tid, hvor de havde to skudmuligheder lige efter hinanden. Men odenseanernes målmand Karim Zaza reddede i begge tilfælde.