Referater af kampene i 18. runde af Superligaen 2002-2003

Den første kamp er spillet lørdag d. 30/11-2002 og de andre 5 dagen efter.

Køge - Brøndby  0-2 (0-0)

I Mogens Kroghs sidste kamp for Brøndby var der i første halvleg ingen store, åbne chancer. I 2. halvleg var der kun få chancer, især i det sidste kvarter. Begge hold var angrebsivrige på den tunge bane. Derfor var der mange hjørnespark, specielt i den første halvdel af 1. halvleg. Disse blev uden undtagelse lagt tæt under mål, og hjemmeholdet var farligst på dem. Fra start var udeholdet, der i de ti første minutter spillede med små, hurtige afleveringer, mest på bolden. I denne periode, som i resten af kampen, kom Brøndby til indlæg fra fløjene. I de første minutter mistede Køge tit bolden ved midterlinjen, men blev bedre og bedre siden hen. Igennem hele kampen pressede hjemmeholdet ind imellem københavnerne højt oppe på banen. Fra det 10. minut begyndte Brøndby, ligesom Køge, at benytte sig af de lange afleveringer. I det sidste kvarter før pausen fik Køge taget en del af udeholdets pres. Samtidig var hjemmeholdet de farligste, især på hjørnespark. Ligefrem fik sydsjællænderne lagt Vestegnens hold under pres. I 7. minut havde Brøndby et indlæg fra venstre. Peter Madsen fik en rigtig god mulighed 2 til 3 meter fra mål. I kamp med Flemming Ljungstrøm fik han skudt over. Fem minutter senere havde hjemmeholdet hjørnespark fra venstre. Dette blev lagt tæt under mål, hvor Anders Clausen havde god hovedstødsmulighed. To minutter før pausen brokkede Peter Madsen sig så meget, at han blev vist ud. I hele 2. halvleg spillede udeholdet derfor med 10 mand.
I de første 15 minutter af 2. halvleg var Brøndby mest på bolden. Køges Morten Nielsen fik i 53. minut skudt udefra. Mogens Krogh reddede bolden så den tog overlæggeren ude ved venstre stolpe. Ligesom før pausen fik Køge taget mere og mere af Brøndbys pres som tiden gik. I det midterste kvarter af 2. halvleg havde Køge bolden mest. 16 minutter før tid begås der et frispark mod Køges Henrik Eggerts. Det fik Eggerts til at sparke ud efter synderen. Det blev han udvist på. Herefter overtog udeholdet spillet, og tre minutter senere havde Brøndby et indlæg fra venstre. Mattias Jonson scorede på hovedstød fra en position tæt under mål. Fem minutter før tid havde udeholdet et hjørnespark fra højre. Et hovedstød tæt under mål fik Carsten Holbeck reddet med en fodparede. Minuttet efter havde Brøndby et kontrastød, som Peter Foldgast afsluttede med en solotur på højrekanten. Han skød Brøndby på 2-0. I overtiden havde Køge et pres og havde et par farlige hjørnespark.

Tilskuere : 4865

F.C. København - Silkeborg  3-0 (3-0)

En underholdende kamp, hvor udeholdets forsvar stod dårligst. Flere gange var de sløsede i opdækningen. Alligevel var midtjydernes forsvar langt tilbage på banen. Disse kendsgerninger gjorde, at københavnerne var mest på bolden og tit havde afslutninger. Hjemmeholdet brugte lange afleveringer fremad fulgt af indlæg fra fløjene. Kun sjældent viste de småspil. Midtjyderne benyttede sig også af lange afleveringer fremad, men var ikke så gode til det som løverne. Hjemmeholdets spillere pressede de boldbesiddende silkeborgensere overalt på banen, også fremme. I sjette minut blev Thomas Poulsen spillet fri ved hjælp af en lang aflevering fra midtbanen. Han misbrugte muligheden og københavnerne slap med skrækken. Minuttet efter havde københavnerne et forsøg fra en position tæt under mål på overlæggeren. I 17. minut lagde en af hjemmeholdets midtbanespillere en dyb stikning ind i feltet til Thomas Røll. Han lagde en kort, flad aflevering ind foran mål, hvor Todi Jonsson havde let ved at bringe hjemmeholdet på 1-0. Fem minutter senere havde løverne en hurtig kontra. Efter hovedstødsaflevering midt på banen til Zuma, blev Morten Bisgaard spillet i højre side af samme Zuma efter at denne havde gået lidt selv. Bisgaard lagde indover og Todi headede sit andet mål ind. Fire minutter senere scorede Zuma. Målet og dets oplæg var stort set identisk med målet til 2-0. Igen var det Morten Bisgaard der lagde indover fra højre. I resten af halvlegen var billedet det samme : hjemmeholdet pressede og havde bolden mest og en del muligheder.
Dette billede sås også efter pausen, og fem minutter inde i 2. halvleg havde løverne et hurtigt angreb, som Zuma afsluttede. Det startede med et skift tværs over banen ved midterlinjen fra højre mod venstre. Der kom overlap på venstrekanten, fulgt af fladt indlæg til sydafrikaneren, der skød over fra tæt hold. Et par minutter efter havde Silkeborg frispark lige udenfor feltet. Skuddet reddede Rune Pedersen og riposten var udeholdet lige ved at score på, men en forsvarer fik skudt væk i sidste øjeblik. Fra 10 minutter efter pausen var Silkeborg noget mere med i spillet (deres forsvar var bedre end før pausen), men københavnerne var stadig styrende. I de sidste 25 minutter ventede begge hold stort set kun på, at kampen blev fløjtet af, men alligevel var der en del chancer. Det var københavnerne med de fleste muligheder. Fire minutter før slut blev københavnernes Jörgen Petterson spillet fri med en dyb stikning ind i feltet. Silkeborgs målmand reddede flot. Halvt minut efter havde en anden af hjemmeholdets spillere et godt skud, som målmanden også reddede smukt.

Tilskuere : cirka 17000

F.C. Midtjylland - Viborg 3-1 (1-1)

I dette midtjyske lokalopgør kom Viborg bedst fra start. Efter 8 minutter afleverede en af udeholdets midtbanespillere til Thomas Frandsen, der gik selv inde i feltet. Han blev fældet og scorede selv på straffesparket. I den følgende halve time havde viborgenserne flere farlige kontraer og var i det hele taget bedst. I de sidste 10 minutter af 1. halvleg kom hjemmeholdet til tre store muligheder. Først ramte et indlæg fra venstre stolpen, og få minutter før pausen kom udligningen. Et indlæg fra højre blev headet videre til Thomas Rathe, der scorede med et skud fra en position midt i feltet.
Otte minutter efter pausen havde ulvene hjørnespark fra højre. Det blev lagt tæt ind under mål, hvor Jesper Mikkelsen headede F.C. Midtjylland på 2-1. I resten af kampen, hvor hjemmeholdet var bedst, var der mange afslutninger. Viborg pressede på for udligning i det sidste kvarter, hvilket gav ulvene flere gode kontraer. Efter fladt indlæg fra venstre kunne Thomas Rathe med et skud fra midten af feltet bringe hjemmeholdet på 3-1. Dette skete i 3. sidste minut af kampen.

Tilskuere : 1428

AGF - AaB  1-0 (0-0)

I denne kamp lignede de to halvlege hinanden. Hjemmeholdet startede bedst, mens ålborgenserne var en halv halvleg om at komme i gang. Kampen var ikke særligt godt spillet, men i det 28. minut havde en af AaB-spillerne et skud fra kanten af feltet. Dette reddede Erik Boye med en fodparade. Tre minutter efter pausen havde hjemmeholdet et godt angreb med 2 til 3 afleveringer og indlæg fra venstre. Hovedstødet blev sendt over mål. 18 minutter før slut havde hjemmeholdets Morten Duncan Rasmussen en dribletur over en halv banelængde. Han misbrugte muligheden, han selv kreerede. I 79. minut kom århusianerne i kontra. Et indlæg fra højre headede Morten Duncan Rasmussen i nettet fra midten af feltet. Herefter pressede udeholdet på for udligning, men fik ingen reelle chancer.

Tilskuere : 5020

Farum - OB  2-1 (0-1)

Odenseanerne startede bedst , men fra 15. minut spillede Farum bedst. I 29. minut havde OB et skud på stolpen og syv minutter senere havde en Farum-spiller et hovedstød på overlæggeren efter et indlæg fra højre. I de sidste minutter af 1. halvleg var udeholdet ovenpå. I denne periode, 6 minutter før pausen, blev der begået straffespark mod Mwape Miti. Michael Hemmingsen scorede på dette straffespark.
I 2. halvleg pressede Farum på for udligning. De havde flere gode muligheder, eksempelvis et skud på stolpen. Det gav bonus i overtiden. Først headede Jacob Gregersen et hjørnespark fra venstre i nettet til 1-1. Minuttet efter havde hjemmeholdet frispark 10 meter udenfor feltet. Dette gav anledning til klumpspil inde i feltet, og bolden endte hos Andreas Havlykke, som skød Farum i front.

Tilskuere : 1416

Esbjerg - AB  1-1 (1-1)

Denne kamp var underholdende og spillet i et højt tempo. Akademikerne kom bedst fra start og havde et par gode muligheder inden hjemmeholdet fik deres første mulighed. Denne opstod efter et kvarter. I 21. minut havde Esbjerg endnu en god chance og minuttet efter headede Tommy Bechmann dem i front efter indlæg fra venstre. Inden indlægget var der klumpspil derude ved sidelinjen. Syv minutter efter scoringen til Esbjerg havde hjemmeholdets målmand en dobbeltredning. Først reddede han et skud udefra ved venstre stolpe, bagefter et hovedstød ved den anden stolpe. Endnu tre minutter senere, i det 32. minut, havde AB et indlæg fra højre. Dette headede Sammy Youssouf i nettet til 1-1. I resten af den tempofyldte kamp havde begge mandskaber flere gode muligheder, blandt andet efter indlæg. Andre af mulighederne var hovedstød og langskud tæt forbi mål. Endvidere havde udeholdet et angreb, hvor de gentagne gange fik skudt på mål inde i feltet. Hele tiden kom en forsvarer i vejen for skuddet.

Tilskuere : 3020

Statistik

Efterårets hyppigste resultat var 1-0 til hjemmeholdet, der forekom i 14 af de 108 kampe. Derefter kommer 1-1 med 12 tilfælde, 2-1 med 11 tilfælde, 2-2  med 10 tilfælde og 2-0 til hjemmeholdet i 9 tilfælde. Mærkeligt nok forekom 3-4 til udeholdet i 4 tilfælde, lige så hyppigt som 3-2 og 3-0 til hjemmeholdet.
I de sidste 11 runder i efteråret var der dog kun 2 kampe, der endte 2-2. Endvidere har Brøndby scoret i alle kampe i dette efterår samt i resten af 2002. I efteråret 2001 var der 4 gange, hvor Brøndby ikke scorede. Det var to gange 0-0 og to gange 0-1.