Referater af kampene i 3. runde af Superligaen 2002-2003

Første kamp er spillet 10/8-2002, resten dagen efter.

AaB - Brøndby   3-1 (1-1)

Fredag d. 9/8-2002 åbnede den tyske Bundesliga med 2-2-kampen mellem Borussia Dortmund og Hertha Berlin. Her faldt der 2 mål i de første 3 minutter. Først scorede Hertha efter 52 sekunder, og siden udlignede hjemmeholdet 2 minutter senere.
En næsten tilsvarende start fik kampen dagen derpå på Aalborg Stadion mellem AaB og Brøndby. Omkring det 4. minut scorede Stefan Bidstrup for hjemmeholdet, mens Mattias Jonson fik bragt balance i regnskabet få minutter senere. Senere i 1. halvleg havde Brøndby et forsøg på tværribben. Chancen opstod efter hjørnespark, som de ellers var ufarlige på mod Dinamo Tirana.
Stillingen 1-1 blev der først ændret på i de sidste 7 minutter da AaB scorede 2 gange.
Man kan godt få den tanke, at Brøndbys onsdagskamp i Tirana sad i benene! Sammenligner man med 2. rundes hjemmenederlag på 1-3 til AB, ser det ud til at Brøndbys satsen på Champions League koster dyrt i den hjemlige andedam.

Tilskuere : 9743

Viborg - F.C. Midtjylland   1-1 (1-1)

I en tempoforladt match på det jævne faldt den første scoring efter kun 13 minutter ved hjemmeholdets Søren Frederiksen. Selvom spillet foregik midtpå, var der endnu en scoring i 1. halvleg samt lidt chancer. Scoringen, en udligning, blev sat ind af Lasse Sall i det 32. minut.
Anden halvleg bød kun på få chancer.

Esbjerg - Køge   3-4 (1-3)

Rundens mest underholdende og målrigeste kamp! Ud over målene havde holdene en del chancer. Målfesten startede allerede efter 6 minutter med Jimmy Kastrups første træffer. Selvom Esbjerg udlignede 7 minutter senere, var det en god halvleg af oprykkerne fra Køge. I 38. minut kostede en forsvarsfejl fra hjemmeholdets side en scoring. Det var igen Jimmy Kastrup, der bragte sjællænderne foran. Tre minutter senere fik Esbjerg målmanden udvist. Minuttet efter havde Køges Mads Olsen held med et bragende langskud. 1-3.og overraskelsen lurer.
Det var lige ved, at Jimmy Kastrup scorede for tredje gang i 2. halvlegs 6. minut, idet hans forsøg røg på stolpen. I de følgende minutter kom Esbjerg tilbage i kampen trods en mand i undertal. Først kom der i 11. minut et frisparksindlæg med efterfølgende hovedstødsmål til 2-3, og siden, i 20. minut, et stolpeskud. Med et kvarter tilbage kom udligningen, og 10 minutter var det igen ved at gå galt for Køge, idet deres målmand kom på skovtur. Mens det lignede en hjemmesejr, slog AB til for fjerde gang 4 minutter før tid

AB - OB   0-4 (0-0)

OB startede kampen bedst. AB havde mod Brøndby i runden før succes med at bryde spillet midtpå, så denne strategi blev gentaget mod fynboerne. Men med mindre held. Et par gange, hvor OB var nærgående, viste AB-målmanden Stefan Andersen klasse. Generelt var tempoet ikke højt i 1. halvleg.
Der var mere tempo over 2. halvleg, som startede med en meget hurtig Odense-scoring. Det var Søren Berg, der nettede i 1. minut. Resten af halvlegen viste et sprudlende OB-mandskab og et ineffektivt hjemmehold. Et kvarter før tid havde en OB'er et skud på mål, som .Søren Berg fulgte op på. Han scorede sit andet mål på denne ripost. Ti minutter senere sparker en AB-forsvarer (Seifert) bolden væk fra mållinjen, men uheldigvis for ham og holdet, var der mål. OB på 3-0. I sidste minut cementerer Søren Berg med sit tredje mål odenseanernes sejr.

Tilskuere : 2321

F.C. København - Farum 2-1 (0-1)

I den første time af kampen spillede oprykkerne fra Farum bedre end københavnerne. Men alligevel var det hovedstadsholdet, der med  svenskeren Jürgen Petterson, havde den første store chance. Svenskeren havde et godt langskud, der tvang Farum-målmanden Rune Pedersen til en god redning i det 22. minut. 16 minutter senere kom Farum i front ved at Jeppe Tengbjerg på lang afstand skød på mål.
Efter at 2. halvlegs første kvarter var overstået, overtog F.C.K. kommandoen. Det begyndte nemlig nu at knibe mere og mere med nordsjællændernes fysik. Hjemmeholdet tilspiller sig en del chancer i resten af kampen. Blandt andet rammer Zuma, Peter Nielsen og Peter Møller i nævnte rækkefølge træværket. Et minut før tid ligner det stadig sensationen. Men så header Thomas Røll udligningen ind efter indlæg fra venstre side. Og i 4. minuts overtid kommer københavnernes sejrsmål. Det er Peter Møller med et pragtfuldt højrebensskud langt ude fra.

Tilskuere : 19786

Silkeborg - AGF   1-0 (0-0)

Begge hold er offensivt indstillede, men kun hjemmeholdet får en chance indenfor de første 39 minutter. Nemlig i 19. minut, hvor Brian Pedersen går solo og skyder lige over. Mest spil i denne periode har Silkeborg, da udeholdet smider bolden for hurtigt væk. Dog er der en 8 minutters periode fra det 25. minut, hvor Århus-holdet dominerer. Dette skyldes, at Silkeborgs John Jensen er nede i omklædningsrummet for at få overlæben syet med et par sting. Midt i denne AGF-dominans skader Jacob Juul sit knæ og må på sygehuset. Altså to skadede Silkeborg-spillere på få minutter! Var de første 39 minutter ringe, var der mere underholdning i resten af kampen. I første halvlegs sidste 6 minutter har hjemmeholdet to chancer og AGF et forsøg på overliggeren. Det sidste stod Morten Duncan Rasmussen for.
I de første 10 minutter af 2. halvleg dominerer Silkeborg. Herefter virker kampen mere lige og begge hold kan vinde. I det 57. minut har begge hold en god chance, først dribler og skyder Alkhag, men Erik Boye redder AGF og umiddelbart efter redder Henrik Ipsen hjemmeholdet. I 66. minut kommer et godt indlæg og en silkeborgenser skyder, hvorefter en forsvarer sender bolden på overliggeren. 6 minutter før slut har udeholdet 2 chancer. Først et frispark direkte på mål, som Ipsen redder, siden et hovedstød på stolpen. I det sidste tilfælde blev der dog dømt offside. Ni minutter efter at Mikkel Lindorf kom på banen, afgør han kampen til Silkeborgs fordel. Efter småspil i feltet modtager han bolden og går solo. Derefter skyder han. Et sekund før slutfløjtet, 5 minutter efter scoringen, har Mikkel en megachance. Men i fri position brænder han.

Offensive hold

I de tre første runder har den positive bold vundet. I stedet for at være bange for at tabe (og dermed lægge en defensiv spillestil), satses der offensivt. Denne positive tendens har givet mange mål og nok også for mange forsvarsfejl. Tendensen (hvis den holder) må på sigt kunne give et tilskuer-boom, da kampene er mere underholdende end året eller årene tidligere.