Referater af kampene i 4. runde af Superligaen 2002-2003

Første kamp er spillet 17/8-2002, resten dagen efter.

Farum - Esbjerg   3-4 (3-1)

Igen en kamp, hvor oprykkerne fra Nordsjælland viste klasse, så længe kræfterne rakte! I starten af kampen var Esbjerg bedst og pressede. Allerede i 7. minut gav det bonus, da Hans Henrik Andreasen scorede på hovedet efter hjørnespark fra højre. Et par minutter senere kom hjemmeholdet mere ind i spillet og fik efterhånden lagt et pres. I det 13. minut gav det pote, da Thomas Schultz med en glidende tackling får bolden prikket i mål. Dette skete efter indlæg fra højre. I de derpå følgende 11 minutter var Esbjerg dominerende, i denne periode viste Farum intet offensivt. Ikke et eneste angreb havde de! Udeholdet havde en stor chance i det 16. minut, hvor Tommy Bechmann var alene med Farum-målmand Sarp. Sidstnævnte klarede forsøget. Fire minutter senere blev der på midtbanen tacklet så hårdt igennem, at bolden røg ca. 30 meter væk! Der, hvor bolden havnede, kan man kun sige hovsa til : nettet blafrede! 2-1 til hjemmeholdet! De sidste 20 minutters tid af 1. halvleg var lige. Et kvarter før pausen kom der et indlæg fra venstre, som Esbjergs forsvar behandlede dårligt. Let og uhindret header David Rasmussen Farum på 3-1. Otte minutter senere reddede Sarp Farum, da Tommy Bechmann var alene med ham.
Var første halvleg underholdende, blev 2. halvleg endnu mere underholdende. Samtidig var hjemmeholdets spillere mest trætte i denne halvleg. Dog var begge holds indlæg stadig farlige, eksempelvis fra Farums side i halvlegens 1. minut. I det femte minut af halvlegen overså dommeren et straffespark til Esbjerg, da bolden på sin vej i mål reddes med armen af en Farum-forsvarer. På Farums efterfølgende kontra forsøgte en af deres angribere at filme sig til straffespark. De fik det ikke, og heller intet kort blev uddelt. Esbjerg presser og i det 61. minut fik de en kæmpechance, da en god solotur på højresiden blev efterfulgt af denne chance. Farums målmand reddede til hjørnespark. Dette hjørnespark udløste reduceringen til 2-3, som Hans Henrik Andreasen headede ind på klods hold. Herefter pressede udeholdet yderligere på, men Farums kontraer var farlige, blandt andet grundet svagt spil af Esbjergs forsvar. I 68. minut udlignede Henrik Nielsen med et skud efter indlæg fra venstre. Herefter viste Esbjerg at de ville vinde. Otte minutter efter udligningen kom udeholdets fjerde mål. Igen efter indlæg fra venstre. Hovedstødsmål af Jess Thorup. I de sidste 11 minutter pressede hjemmeholdet for udligning, men Esbjergs kontraer var farlige. Farums Ulrik Vincent havde netop 11 minutter før tid et farligt skud, som Esbjerg-målmanden reddede til hjørnespark. Seks minutter før tid fik Esbjerg en scoring annulleret for offside. Det var efter solotur og frispilning i Farums midterforsvar.
Spillemæssigt var 2. halvleg bedst.

Tilskuere : 2015

F.C. Midtjylland - F.C. København  2-2 (1-0)

Kampen bar præg af to gode forsvar, hvor københavnernes var bedst i de første 20 minutter. Derefter var de stort set lige gode. Efter to halve chancer i det 2. og 14. minut til hjemmeholdet kom kampens første rigtige chance i det 20. minut. Den tilkæmpede midtjydernes Pimpong sig ved at lave en smuk finte. Men i sin frie position skød han svagt. To minutter senere havde hjemmeholdet et farligt, langt indkast. Efter ping-pong-spil havnede bolden hos Pimpong, der skød. F.C. Københavns målmand Rune Petersen reddede smukt, men riposten sendte Søren Skriver i mål. Midtjyderne fortjent i front på et tidspunkt, hvor udeholdet ingen chancer har haft.  Fire minutter senere var sjællænderne tæt på, men Søren Skriver reddede på stregen. I resten af halvlegen satte hjemmeholdet sig grundet sit gode forsvar sig på kampen. De pressede på for at øge føringen. Ved pausen førte jyderne fortjent, da de viste det bedste spil og havde de fleste chancer. Københavnerne havde faktisk kun en chance.
I 2. halvleg viste udeholdet mere aggressivitet, hvilket i starten udmøntede sig i et pres. Fire minutter efter pausen udførte københavnernes nordmand Erik Mykland gode driblinger på højre side. Mykland lagde indover og Christian Lønstrup skød. Bolden rettes af og udligningen var en kendsgerning. I de følgende 20 minutter foregik spillet midt på banen, og i denne periodes slutning udvises udeholdets Bora Zivkovic efter sin anden advarsel. Tre minutter efter udvisningen, i det 68. minut fintede Pimpong tre forsvarsspillere og afleverede til Jens Jessen, der skød. Det bragte hjemmeholdet i front. Herefter etablerede københavnerne et pres, men var i starten ufarlige. Et kvarter før tid havde Pimpong et skud oppe i trekantssammenføjningen, men Rune Petersen reddede. Med Peter Møllers indtræden blev udeholdets pres farligt. Hans første aktion var 12 minutter før tid at skyde tæt forbi Peter Skov Jensens mål. To minutter senere havde Pimpong endnu et flot skud, som Rune Petersen reddede til hjørnespark. Seks minutter senere endnu en farlig F.C. Midtjylland-kontra, 3 mod 3. Pimpong spillede en medspiller fri, men der skydes over. Den førnævnte farlighed fra københavnerne viste sig især til allersidst. I 90. minut spillede Peter Møller sig selv fri på baglinjen tæt ved mål, men Peter Skov Jensen reddede til hjørnespark. Dette opfanges af midtjydernes forsvar og de kom i angreb med 4-6 mand. Det gav intet, og i stedet slog københavnerne kontra. Det endte med et pragtfuldt langskudsmål af Morten Bisgaard, hvor bolden tog underkanten af overlæggeren. Få sekunder før tid hamrede Peter Møller bolden på den ene opstander.

Tilskuere : 3213

Brøndby - Viborg  4-0 (3-0)

I dette bundopgør(!!) brændte hjemmeholdet som sædvanligt mange chancer. Det var et held for Brøndby at Viborg havde svært ved at spille sig til chancer. I 3. minut af kampen ramte Ruben Bagger overlæggeren. Seks minutter senere blev mads Jørgensen spillet fri midt for mål. Han svigtede ikke. Midt i 1. halvleg havde hjemmeholdets Kallenberg, Peter Madsen og Ruben Bagger godt kombinationsspil i Viborgs straffesparksfelt. Sidstnævnte øgede til 2-0. I det hele taget flød Brøndbys spil flot, de viste flot førstegangsafleveringsspil. Helt naturligt scorede hjemmeholdet yderligere inden pausen. Nemlig ved Mads Jørgensen, der skød mens der blev appelleret for straffespark.
Seks minutter efter pausen skød udeholdets Steffen Højer på stolpen. Det var tydeligt, at hjemmeholdet slappede af i 2. halvleg. Alligevel viste de gode takter, mens Viborg stadig havde det svært. Sidste scoring faldt 21 minutter før tid da Thomas Lindrup i fri position har et godt skud. Inden denne scoring headede Peter Madsen forbi i fri position tæt under mål.

Tilskuere : 11139

AGF - OB  3-2 (1-1)

I de første ti minutter var OB bedst, men fik intet ud af det. I 10. minut havde hjemmeholdet et farligt hjørnespark, men hovedstød forbi mål. Fra midten af 1. halvleg sad OB igen på spillet og bragte sig i front efter en halv time. Det var Søren Berg, der headede bolden ind. Kort efter fik OB vanskeligheder med at få bolden ud af farezonen. Dette udnyttede AGF´s Leon Andreasen til at udligne på langskud.
Kort efter pausen scorede Morten Duncan Rasmussen på langskud. Dette betød føring til hjemmeholdet. Efterfølgende pressede fynboerne på for udligning og havde da også chancerne. To af dem havde Søren Berg, først ved langskud, siden inde foran mål. Men 10 minutter før tid burde Alex Nørlund have slukket OB´s forhåbninger om points. Samme Nørlund blev skadet 3 minutter senere. To minutter før tid sørgede Michael Hemmingsen for balance i målregnskabet. I overtidens første minut headede odenseanernes Søren Berg på overlæggeren efter indlæg fra højre. Men det blev hjemmeholdet, der trak det længste strå da Morten Poulsen scorer på langskud i tredje overtidsminut.

Tilskuere : 8221

AaB - AB  1-0 (0-0)

I 1. halvleg var der godt tempo, men ikke de store chancer. Akademikerne var bedst i starten, hvor de havde et forsøg på stolpen. I de sidste 6 minutter af halvlegen var hjemmeholdet farlige, blandt andet med to chancer efter indlæg.
Anden halvleg var meget bedre end første. Med AaB som de dominerende. I halvlegens 9. minut blev Michael Silberbauer snydt for straffespark og to minutter senere gik Jacob Sørensen solo og bragte hjemmeholdet foran. Han prøvede en ny solotur fem minutter senere, men denne gang blev hans skud reddet på stregen. Og 17 minutter før tid blev Andras Oper spillet fri på kanten af offside, men brændte. Det gjorde han igen 2 minutter senere, også i fri position. Senere blev AaB faktisk endnu farligere da Stefan Bidstrup skød på stolpen. To minutter før tid reddede AB-målmanden et hovedstødsforsøg fra samme Bidstrup. Denne sidste chance opstod efter et hjørnespark fra højre. Som det fremgår slap AB nådigt med kun at tabe 1-0.

Tilskuere : 7156

Køge - Silkeborg  0-4 (0-2)

En kamp, hvor Brian Pedersen i 5. minut gik selv fra venstre og scorede udefra til jysk føring. Dette fik hjemmeholdet til at presse på for udligning, men de var kampen igennem ufarlige. Til gengæld havde silkeborgenserne farlige kontraer. Et af disse kontraangreb gav i 27. minut straffespark til Kent Fabricius efter han havde lavet en god individuel præstation. Brian Pedersen omsatte chancen fra 11-meterpletten til scoring.
Fire minutter efter pausen scorede Christoffer Poulsen på hovedstød efter hjørnespark fra højre side. Et kvarter før tid gav endnu en solopræstation pote, da Kent Fabricius bragte jyderne yderligere i front.