Referater af kampene i 5. runde af Superligaen 2002-2003

Første kamp er spillet 24/8-2002, resten dagen efter.

F.C. København - Brøndby  2-1 (1-1)

I flere og lange passager af kampen var der tæt mands- eller zoneopdækning. Endvidere var kampen intens og underholdende. Generelt en kamp over normalt niveau i superligaen.
I de første minutter af 1. halvleg var udeholdet under pres. Dette pres udmøntede sig i en chance efter 11 minutter til Peter Møller. Han slap fri i Brøndbys straffesparksfelt, men blev tvunget ud til siden af feltet, hvorved chancen forduftede. Tre minutter senere slog Brøndby kontra i venstre side. Resultatet af dette var, at Brøndby kom i overtal på den modsatte side. Herovre fra scorede Mattias Jonson på langskud. Brøndby på 1-0. I samme minut havde hjemmeholdet to glimrende langskud, det sidste meget tæt forbi stolpen. I de følgende minutter kom Brøndby-spillerne længere frem på banen og dominerede mere og mere, blandt andet fordi hjemmeholdet spillede for langsomt. I det 20. minut spillede Brøndbys målscorer energisk med bolden i F.C. Københavns felt. Han fik tacklet sig i fri position, men brændte. Lige da den halve time blev rundet forsøgte hjemmeholdets Peter Nielsen et lop, da Brøndbys målmand Mogens Krogh var kommet lidt for langt frem. I samme minut prøvede Erik Mykland at sætte tempo på sit hold, F.C. Københavns spil. To minutter efter havde udeholdet hjørnespark i højre side. Det blev lagt ind til Morten Wieghorst, der headede. Der blev reddet på stregen, idet der her var en nærkamp, som hjemmeholdets spiller vandt. I de sidste 10 minutter af halvlegen fik F.C. København lagt et pres. Deres spil i feltet var snævert, men farligt. Farlig var også Mattias Jonson hos Brøndby med sine driblinger. To minutter inde i overtiden gav hjemmeholdets pres bonus. Det var efter indlæg fra venstre, hvor først Jörgen Pettersons skud blev pareret af Mogens Krogh. Riposten skød Peter Møller ind til 1-1.
Dette opgør mellem to hold fra hovedstaden bød på en anden halvleg, der startede på samme måde som første. Med et pres fra "Byens Hold", nemlig hjemmeholdet. Fem minutter inde i halvlegen havde F.C. Københavns Antonelius et skud fra klods hold, som Mogens Krogh redder flot. Minuttet efter kom Brøndby i angreb efter fejl af Rooba på midtbanen. Det udløste en kæmpechance, som Rune Pedersen i F.C. Københavns mål tog sig flot af. I denne periode af kampen spillede udeholdet bolden hurtigt rundt, når de angreb. Fra 11 minutter inde i 2. halvleg og 14 minutter frem var kampen lidt tempoforladt. I denne periode døde hjemmeholdets pres stille og roligt ud. Markeringerne var stadig tætte. "Byens Hold" skiftede Zuma ind ca. midt i halvlegen, og kort tid efter var hans spil som før hans skadespause. Fra det 70. minut og fem minutter frem havde hjemmeholdet et meget farligt pres, meget hen ad vejen takket være Zuma. Her tydede det på snarlig scoring af F.C. København. Men den udeblev. De følgende minutter var lige. I 78. minut pillede Zuma bolden fra en Brøndby-forsvarer og skød bolden i mål. 2-1 til "Byens Hold". Fra det 80. minut og fire minutter frem spillede hjemmeholdet blot bolden rundt og ventede på, at Brøndby skulle presse. Når så udeholdet pressede, skulle der stødes kontra. I slutminutterne spillede hjemmeholdet lidt for dumt, da de pressede med mange mænd trods et halvt Brøndby-hold på modstanderens banehalvdel. Herved udsatte de sig selv for farlige kontraer fra Brøndby! Men disse kontraer kom aldrig.
Kampen som sådan viste, at "Byens Hold" virker bedre end Vestegnens hold fra Brøndby. Holdet fra vestegnen har nu 2 sejre og 3 nederlag i de fem første kampe, mens "Byens Hold" fører Superligaen.

Tilskuere : cirka 39000.

Viborg - AaB  2-2 (2-1)

De første 35 minutter af hver halvleg var på det jævne, med hjemmeholdet som de boldbesiddende. Trods den jævne kvalitet var kampen alligevel langt hen ad vejen intens. I de sidste ti minutter af halvlegene var der underholdning.
I den bløde del af 1. halvleg havde Viborg 3 store chancer, nemlig i det 22. minut. Første chance efter et frispark direkte på mål af Søren Frederiksen. Her reddede AaB-målmanden Jimmy Nielsen, men riposten heades på mål. Igen reddede Jimmy Nielsen. Halvt minut senere fik hjemmeholdet hjørnespark i venstre side. Dette blev lagt ind over og Thomas Andie headede fortjent Viborg i front med 1-0. I 36. minut havde AaB´eren Michael Silberbauer et skud på mål. Det var mislykket og prellede af på en forsvarer. Riposten endte hos Silberbauers holdkammerat Christian Christiansen, der i fri position brændte. Omkring et minut senere sendte Silberbauer et frispark fra banens midte indover. Mads Bro Hansen tilkæmpede sig bolden ved at lave et frispark, som dommeren overså. Herefter scorede han og udeholdet havde udlignet. Endnu et minut senere spilles Søren Frederiksen fri midt på banen. Han svipsede ikke i tvekampen med Jimmy Nielsen. Viborg fortjent på 2-1. I de sidste minutter af halvlegen pressede AaB på.
I små perioder af de første 35 minutters Viborg-dominans af 2. halvleg havde udeholdet et pres. Denne dominans fra hjemmeholdets side var i halvlegens 20. minut ved at give pote, da Thomas Frandsen brød igennem på højresiden. Han lagde fladt bagud i feltet, hvorfra en af hans medspillere skød tæt forbi mål. Ti minutter før tid gik Michael Silberbauer solo og blev fældet i feltet. AaB forpassede denne store chance for at bringe balance i målregnskabet. Det følgende angreb fra udeholdet gav balancen. Et indlæg fra venstre af Allan Gaarde fandt Michael Silberbauer tæt under mål. Han headede udligningen ind. I slutminutterne var begge hold tæt på, blandt andet fik AaB et mål annulleret.

Tilskuere : 3379

Silkeborg - Farum  0-1 (0-0)

I første halvleg bølgede spillet frem og tilbage og begge hold havde deres chancer. Silkeborgs spil flød bedre end længe. Halvlegens største  chance stod der Silkeborg på. Efter et af deres farlige hjørnespark, her fra venstre, var bolden godt på vej i mål, men der blev reddet på stregen af Farums Vincent. Et af de tidligere hjørnespark fra hjemmeholdets side var sågar ved at gå direkte i mål!
Farum havde chancerne i 2. halvleg. Straks inde i halvlegen havde de tre store chancer indenfor samme minut. Lars Ipsen klarede for hjemmeholdet. Et kvarter før tid kom belønningen. Nichlas Hingsberg gik solo og scorede Superligaens mål nummer 1000. I overtiden havde Silkeborg deres eneste chance i 2. halvleg.

Tilskuere : 3416

OB - Køge  2-1 (0-1)

Dette var en underholdende kamp med mange chancer, bl. a. med tre forsøg på træværket af OB og to brændte straffespark fra oprykkernes side.
Efter 10 minutter af 1. halvleg var der indlæg fra venstre og Martin Borre bragte Køge foran fra klods hold. Tre minutter senere havde udeholdet et farligt kontrastød, der kunne have bragt dem yderligere i front. Efter et kvarter scorede oprykkernes Tommy Olesen efter indlæg fra venstre, men hans mål annulleres. I halvlegens sidste halve time havde odenseanerne to skud på træværket, i det 22. minut på stolpen og 14 minutter senere på overlæggeren.
Fem minutter inde i 2. halvleg fik hjemmeholdet straffespark. På dette udlignede Michael Hemmingsen. Herefter pressede OB for sejren og havde i de følgende 25 minutter 3 store chancer, 2 af dem i samme angreb og den første prellede af på stolpen. Fra 75. til 80. minut præsterede oprykkerne at brænde to straffespark. Det sidste begået af OB-målmanden Karim Zaza. Tre minutter før tid sikrede Mwape Miti med et langskud OB sejren.

Tilskuere : 5063

AB - AGF  2-2 (1-1)

Selvom hjemmeholdet var bedst i starten, var der chancer til begge mandskaber i en underholdende 1. halvleg. I det 19. minut gik Sammy Youssouf solo på højresiden og scorede til hjemmepublikummets jubel. Senere i halvlegen prøvede Leon Andreasen et skud udefra, mens der var mange både med- og modspillere i hjemmeholdets felt. Skuddet gav udligningen.
Tre minutter inde i 2. halvleg fik udeholdet et mål annulleret og blot to minutter efter skød akademikernes Nicolai Stockholm udefra og bragte AB i front med 2-1. Senere i halvlegen havde hjemmeholdets Abdul Sule en kæmpechance, som han misbrugte. Otte minutter før tid headede Tom Kristensen udligningen ind. Kort før tid fik AGF endnu et mål annulleret.

Tilskuere : 2691

Esbjerg - F.C. Midtjylland  3-2  (2-1)

Generelt spillede udeholdet strukturløst, og Esbjerg havde de fleste chancer. Efter to store chancer til hjemmeholdet i starten af kampen, kom de fortjent i front efter 20 minutter. Det var Wahlstedt, der scorede på langskud. Fire minutter senere havde midtjyderne deres første chance og omkring den halve time øgede Anders Møller Kristiansen til 2-0 ved at heade et hjørnespark fra venstre ind. Få minutter senere kunne Esbjerg have bragt sig på 3-0. I stedet fik ulvenes Jens Jessen en tilfældig chance, som han reducerede på.
I 2. halvleg fik udeholdet lagt et pres. Deres sats på at få udlignet gav hjemmeholdet kontraer. I et af disse kontraer spilles Bechmann fri og han bragte Esbjerg på 3-1. Dette skete 7 minutter før udvisningen af udeholdets Thomas Thomasberg efter to advarsler i det 71. minut.  Trods en mand i overtal lod Esbjerg ulvene komme til fadet. Tre minutter efter udvisningen scorede udeholdets Pimpong efter hjørnespark fra venstre. Men målet blev annulleret for offside. Men 4 minutter senere, altså 12 minutter før tid, kom reduceringen. Kim Olsen satte den ind på hovedstød. Men tættere på kom F.C. Midtjylland ikke.

Tilskuere : 4140

Lidt statistik for de fem første runder.

Af de 30 kampe indtil nu, er de 7 endt 2-2. Det er 23,3% af alle kampe! Kun en kamp er endt 1-1, og ingen med 0-0. Næsthyppigste resultater er 0-4, 2-1 og 2-0. Disse er forekommet tre gange hver.