Referater af kampene i 6. runde af Superligaen 2002-2003

Første kamp er spillet 31/8-2002, resten dagen efter.

Køge - AGF  2-0 (0-0)

Generelt havde 1. halvleg lav intensitet, men alligevel underholdning. I de første 25 minutter pressede hjemmeholdet på, og århusianerne havde ikke det bedste forsvar. Samtidig viste AGF heller intet i kontrafasen. I løbet af den første halvdel af halvlegen havde Køge fire store chancer. Den første, efter 5 minutter, opstod efter hjørnespark fra venstre. Her blev der reddet på stregen efter et forsøg fra Anders Clausen. Herefter kom AGF i angreb, og her havde Morten Poulsen et godt skud, der blev halvklaret af Køges målmand Holbek. Riposten gav Morten Duncan Rasmussen en stor chance. Seks minutter efter kom hjemmeholdets næste chance, hvor Anders Clausen i fri position skød. Erik Boye reddede gymnastikforeningens hold fra at komme bagud. I det 23. minut fulgte halvlegens bedste angreb. Køge kombinerede flot og dejligt op ad banen, det gav en stor chance, der dog kun udløste hjørnespark. Dette hjørnespark fra venstre gav endnu en stor chance til oprykkerne. Tre minutter senere kom AGF i offensiven. Mønstret var det samme som i 5. minut idet et skud på mål halvklares og riposten gav Morten Duncan Rasmussen en stor chance. I modsætning til i 5. minut scorede AGF-spilleren. Fejlagtigt blev målet annulleret for offside. I de følgende syv minutter pressede jyderne, men Køge var farlige på kontra. Til sidst i dette pres af AGF havde Køges Anders Clausen et hovedstød på overlæggeren. Først i de sidste fem minutter af 1. halvleg var østjyderne bedre end sjællænderne. Historien fra det 26. minut gentog sig 4 minutter før pausen. Igen var det Morten Duncan Rasmussen, der fik målet annulleret for offside. I sidste minut af halvlegen kom Køge i kontra. Efter indlæg fra venstre misbrugte Tommy Olsen fra nært hold. Efter spil og chancer burde oprykkerne have ført med et par mål ved pausen.
Underholdningen fortsatte i 2. halvleg og intensiteten steg. I de første 10 minutter af halvlegen havde Køge ikke styr på spillet, hvorfor århusianerne var bedst. Derefter var hjemmeholdet igen bedst. Det eneste AGF havde i de første 10 minutter af halvlegen var et dårligt skud, som hjemmeholdets målmand var ved at fumle i mål. To minutter senere var Køge tæt på at bringe sig i front. Efter en times spil havde oprykkerne et hjørnespark fra højre. Anders Clausen fik her endnu en gang en stor chance, her tæt inde under mål. Endelig lykkedes det for ham. Køge fuldt fortjent foran 1-0. I de følgende få minutter fik AGF lagt et pres. Eneste gang de var farlige i dette pres var, da der midt i halvlegen opstod klumpspil foran hjemmeholdets mål. Det endte med et skud, der gik få cm forbi mål. Hele tiden var Køge farlige på kontra, men også i 69. minut misbrugte Anders Clausen efter at være spillet fri. Men ti minutter før tid gav et af Køges kontrastød pote. Denne gang spilles Tommy Olsen fri til scoring. Hjemmeholdet på 2-0. Et minut før tid burde Køge have scoret igen på et kontra. I samme minut fik AGF en af deres meget få chancer i halvlegen. Tom Kristensen drejede sig 180 grader og skød på stolpen. Velfortjent sejr til Køge. Udeholdets forsvar og spil har været set bedre.

Tilskuere : 1142

AaB - F.C. København  3-0 (1-0)

I de første ti minutter af denne intense kamp var københavnerne mest i boldbesiddelse. Tempoet var generelt højt i denne topkamp, men der var ikke så mange chancer. Kampen igennem havde AaB 6 eller 7 spillere med fremme ved hjørnespark. Fra det 11. minut lagde hjemmeholdet et pres og to minutter senere gav det bonus. Efter indlæg fra højre side sparkes bolden væk, men den sjællandske forsvarsspiller sender den lige ud til Allan Gaarde, der med et flot langskud bringer AaB i front med 1-0. Herefter pressede ålborgenserne stadig på, og tre minutter efter scoringen var de tæt på 2-0. Igen efter et indlæg, der sparkes væk, opstod der en skudmulighed. Fra det 19. minut og kampen ud var udeholdet mest i boldbesiddelse, men de tilspillede sig meget få chancer. Dette skyldtes især at de ikke benyttede fløjene andet end få gange til sidst i kampen. AaB brugte meget lange afleveringer frem til angriberne, men deres kontrastød, hvor de spillede bolden rundt, var farlige. På disse kontraer var fløjene flittigt brugt af hjemmeholdet. Seks minutter før pausen fik københavnerne deres første chance. Som sædvanligt foregik angrebet uden at bruge kanterrne. Todi Jönsson foretog en solotur og fik skudt. AaB-målmand Jimmy Nielsen parerede, men riposten endte hos Todi, der sendte bolden på stolpen, selv om der  blev lavet straffespark på ham. Det blev dømt, men Thomas Røll brændte det.
Tyve minutter inde i 2. halvleg kom AaB i kontra. Der blev lagt indover fra højre, og Andras Oper headede hjemmeholdet på 2-0. Først i de sidste ti minutter opstod udeholdets anden chance. Det var 8 minutter før tid, da de havde et angreb, hvor de med hurtigt spil og tre afleveringer fik spillet Peter Møller i fri position. Han skød tæt forbi mål. Syv minutter senere havde ålborgenserne frispark midt på københavnernes banehalvdel. Dette frisparksindlæg fra venstre side headede Thomas Augustiussen i mål til 3-0. Tre minutter inde i overtiden havde F.C. København deres tredje og sidste chance. Efter indlæg fra højre skød Zuma over fra en position tæt under mål. I slutsekunderne blev udeholdet reduceret med to mand, idet Zuma og Bo Svensson blev præsenteret for hvert sit røde kort. AaB vandt fortjent.

Tilskuere : 11286

Farum - OB  2-1 (0-0)

En intens kamp, som bølgede frem og tilbage. Først pressede det ene hold, så det andet, så det første igen og så videre. Der var samtidig chancer til begge mandskaber. De helt store chancer var der ingen af i første halvleg.
Efter at Farum var tæt på scoring i det andet minut af 2. halvleg, var det odenseanerne, der kom i front fem minutter senere. Efter indlæg fra venstre skød Michael Hemmingsen OB på 1-0. Et kvarter før tid havde Farum frispark midt på topholdets banehalvdel. Bolden blev lagt ind i feltet, hvor Rasmus Marvits udlignede til 1-1. Fire minutter før sidste fløjt gik Nicklas Hindsberg solo og scorede oprykkernes sejrsmål. Med sejren kom nordsjællænderne op i toppen.

Tilskuere : 2760

F.C. Midtjylland - Silkeborg  2-0 (0-0)

Dette var en kamp, hvor hjemmeholdets spillere var trætte efter UEFA-cup-triumfen mod Pobeda på Silkeborg Stadion. Derfor havde Silkeborg de fleste chancer og det bedste spil. Eksempelvis reddede en forsvarer på linjen efter et Silkeborg-indlæg fra venstre. En anden af hjemmeholdets spillere var ved at heade bolden i eget net, men hans målmand Peter Skov Jensen reddede kastanjerne ud af ilden.
Fem minutter efter pausen havde ulvene et indlæg fra venstre. Frank Kristensen scorede med brystet fra nært hold. F.C. Midtjylland ufortjent i front. Seksten minutter senere scorede Frank Kristensen igen. Han og nyindkøbet Bo Hansen spillede bandespil i Silkeborgs straffesparksfelt. Dette blev afsluttet med kampens sidste mål. Selv om midtjyderne senere var tæt på 3-0 vandt de ufortjent.

Tilskuere : 2297

Viborg - AB  2-1 (1-1)

Dette var en kamp uden intensitet og underholdningen var også stort set væk. I det første kvarter var AB bedst, og havde et par små chancer. Netop efter et kvarter havde Viborg et indlæg fra venstre, som endte hos Johnny Helledie, der scorede. Fem minutter efter fik udeholdet påny et pres. I 27. minut kom belønningen. Thomas Frandsen udlignede til 1-1. Sidst i halvlegen havde udeholdet et skud tæt forbi mål.
Ti minutter inde i 2. halvleg headede en AB´er forbi mål efter et indlæg fra venstre. 7 minutter senere havde hjemmeholdet et farligt indlæg fra højre. Dette blev af Jacob Glerup headet ind i mål. Viborg på 2-1. Herefter pressede AB, de havde farlige hjørnespark. Men Viborg var farlige på kontra.

Tilskuere : 2443

Brøndby - Esbjerg  1-1 (1-0)

Dette var hjemmeholdets dårligste kamp i denne sæson. Esbjerg havde let ved at trævle københavnernes spil op. Og da Esbjerg intet viste, var kampen fattig på chancer. Brøndby havde bolden mest. To store chancer havde hjemmeholdet i første halvleg. Den første, hvor Kasper Dalgas skød på stolpen efter at målmanden havde bokset bolden ud til ham. Det var et indlæg fra venstre, målmanden forsøgte at bokse væk. Ni minutter før pausen fik Brøndby straffespark, som Peter Madsen scorede på. Straffesparket blev udløst efter et indlæg fra venstre.
I anden halvleg var Esbjerg mere med i spillet. I 57. minut headede udeholdets Jess Andreasen tæt forbi mål efter hjørnespark fra højre. 16 minutter før tid havde Esbjerg endnu et indlæg fra højre. Dette udløste udligningen ved at Anders Møller Kristiansen headede i mål fra 12 meters afstand. Et par minutter før tid havde hjemmeholdet et forsøg på stolpen.