Referater af kampene i 8. runde af Superligaen 2002-2003

Den første kamp er spillet lørdag d. 14/9-2002 og de andre 5 dagen efter..

Farum - Køge  1-0 (1-0)

Begge hold var angrebsivrige, og i det første kvarter var tempoet højest. I de tre første minutter så højt, at der var en del fejlafleveringer. I resten af kampen var tempoet lavt, og der var mange tekniske fejl. Spillerne var ivrige med at skyde udefra, men første gode skud kom først i 38. minut. Det var Farums Thomas Schultz, der havde det, efter at en Køge-spiller havde afleveret til ham. Skuddet gav kampens enlige scoring. Som kampen skred frem, blev hjemmeholdet bedre og bedre, og de var farlige på kontra. Køges midtbanespillere ville hellere ligge oppe i angrebskæden, så deres forsvar var tvunget til lange afleveringer. Disse var ofte upræcise. Dette er baggrunden for at udeholdet ikke havde nogle chancer. Første farlige kontra fra Farum var i 1. halvlegs 46. minut. I dette angreb spillede hjemmeholdet bolden hurtigt og sikkert fremad, indtil den store chance opstod. Det afsluttende skud gik tæt forbi mål.
Det første kvarter af 2. halvleg bød ikke på noget, men i 61. minut fik Farum endnu et farligt kontra sat ind. Det forløb meget lig det i første halvleg. Denne gang blev der misbrugt fra en position tæt under mål. Syv minutter senere var der endnu et hurtigt og farligt kontrastød fra hjemmeholdet, og minuttet efter var en personlig fejl af en Køge-spiller ved endegyldigt at afgøre den svage kamp. Der blev reddet til hjørnespark, men dette viste sig farligt. Hjørnesparksindlægget gav 2 store chancer på hovedstød. To minutter før tid havde Farum endnu et kontra, denne gang var en spiller fri i midten af feltet. Denne kæmpechance blev brændt og Farum måtte nøjes med et mål.
En svagt spillet kamp, som Farum vandt fuldt fortjent. Køge, der intet viste, burde have tabt stort!

Tilskuere : 1750

Brøndby - OB  2-0 (2-0)

Underholdende og tempofyldt kamp med masser af intensitet. Samtidig gav de over 12000 tilskuere en flot stemning. Hjemmeholdet var de mest aggressive, de pressede de boldbesiddende odenseanerne højt oppe på banen. Dertil brugte de både midtbane- og angrebsspillerne. Dette pres fik OB til at lave fejl og gav Brøndby spillet. Godt nok pressede udeholdet også fremme på banen, når modstanderen var i boldbesiddelse, men her var kun angriberne aktive. Allerede efter 15 sekunder blev Peter Madsen spillet fri, men en af udeholdets forsvarere når tilbage og får generet Brøndby-spilleren. Alligevel fik Peter Madsen skudt og Karim Zaza reddede med skinnebenet. I det 4. minut havde hjemmeholdet et angreb, hvor der forekom en masse hurtige førstegangsafleveringer. En af disse afleveringer var et indlæg fra højre til Mads Jørgensen. Han skød første gang og scorede. To minutter senere var OB i angreb, der kom et indlæg fra venstre. Mwape Miti headede fra klods hold, men OB-spilleren måtte se sit forsøg reddet til hjørnespark af Mogens Krogh. En halv time senere lagde Miti igen indover, denne gang fra højre. Igen gav det en farlig mulighed for udeholdet. Minuttet efter gik Mattias Jonson selv langs baglinjen på højresiden. Inde fra OB´s straffesparksfelt fik han lagt indover. Mads Jørgensen headede på mål, men Zaza reddede til hjørnespark. Dette blev taget fra venstre og endte hos Morten Wieghorst ude ved straffesparkspletten. Herfra headede han Brøndby på 2-0.
I 2. halvlegs 25. minut gik Mattias Jonson endnu engang selv langs OB´s baglinje. Han lagde indover, og Peter Madsen blev herved spillet fri. Han headede ved siden af. Elleve minutter før tid fik hjemmeholdet lov til at gennemføre ca. 25 afleveringer i træk. Enden på det blev et langskud fra Mattias Jonson. Hans skud gik kun centimeter forbi mål. Fem minutter før tid kom OB-målmanden virkelig på skovtur. Han legede højre back, mens han forsøgte at pille bolden fra en af hjemmeholdets spillere. Det var tæt ved, at alle andre af udeholdets spillere var i feltet for at forsvare. Brøndby fik intet ud af det.

Tilskuere : 12338

Viborg - Esbjerg  6-0 (3-0)

En kamp, hvor hjemmeholdet dominerede og hvor Esbjerg var ringe spillende. Udeholdets spil var usammenhængende og deres forsvar elendigt. Alligevel var der ingen scoringer i kampens første fjerdedel. Tyve minutter før pausen skød Søren Frederiksen på mål inde i Esbjerg-feltet. Hans skud svipsede og i stedet kunne Petrovski score med storetåen. Kun to minutter senere scorede Petrovski igen for hjemmeholdet, da han let sled sig fri af to mand tæt inde under mål. Tre minutter senere afgøres kampen endegyldigt. Inde fra feltet, efter indlæg fra venstre, skød Søren Frederiksen Viborg på 3-0. Sidst i halvlegen gik Søren Frederiksen solo og kom fri. Han filmede i feltet og fik en advarsel.
Knapt var 2. halvleg fløjtet i gang, inden Esbjerg igen måtte give bolden op. Da havde Petrovski lavet sit tredje mål efter indlæg fra venstre. Næste scoring kom først en halv time senere. Efter indlæg fra venstre headede Michael Gravgaard hjemmeholdet på 5-0. Som om det ikke var slemt nok for Esbjerg, så ville Søren Frederiksen igen være med i løjerne. Kort før tid spilles han fri lige udenfor feltet og bringer Viborg på 6-0.

Tilskuere : 2890

F.C. København - AB  1-0 (1-0)

Efter 2 nederlag på 3-0 i træk skulle hjemmeholdet rejse sig. Det fik de gjort og var dagens bedste hold i Parken, selvom det meste af deres spil ikke var målsøgende. I den første halve time viste akademikerne intet fremadrettet, mens hjemmeholdet angreb hele tiden. Et af disse angreb kom i 17. minut. Der blev begået frispark lige udenfor feltet, vel 20 meter fra mål. Carsten Fredgaard skød direkte på mål og bragte F. C. København foran. I det sidste kvarter af halvlegen pressede AB for udligning, men var ufarlige.
Kort ind i 2. halvleg burde hjemmeholdet have bragt sig på 3-0. I løbet af halvlegens første fem minutter blev 2 friløbere misbrugt. Det var målscorer Fredgaard, der blev spillet fri i det sidste af disse farlige angreb. I den sidste halve time overlod hjemmeholdet spillet til akademikerne. Men F. C. København var stadig bedst. To minutter før tid lagde Ruba indover fra venstre. Dette gav hjemmeholdet endnu en mulighed for at lukke kampen.

Tilskuere : 18910

F. C. Midtjylland - AGF  1-2 (1-0)

En underholdende kamp, hvor holdene havde hver sin halvleg. Midt i 1. halvleg gik Pimpong selv og skød udefra. Han bragte hjemmeholdet i front. Men også AGF havde muligheden i første halvleg. I 32. minut lagde en af deres spillere indover fra højre. Hjemmeholdets målmand Peter Skov Jensen fejlede, men der blev reddet på stregen. På det efterfølgende hjørnespark lavede Peter Skov Jensen en tilsvarende fejl, men der blev headet over af århusianeren.
Ti minutter efter pausen skød Brian Steen Nielsen udefra og bragte balance i målregnskabet. Herefter satsede udeholdet og ind i mellem havde midtjyderne farlige kontraer. Både 20 og 10 minutter før tid havde AGF farlige angreb. Det sidste af dem endte med et skud på stolpen. I næstsidste minut af kampen havde Morten Poulsen et skud fra højre hjørne af feltet. Med dette skud afgjorde han kampen.

AaB - Silkeborg  1-0 (0-0)

Ikke nogen stor kamp, men den bragte hjemmeholdet i spidsen af Superligaen. Ålborgenserne startede forsigtigt, og Silkeborg var godt med. AaB havde to gode angreb i første halvleg, det første resulterede i et skud som Silkeborgs målmand Henrik Ipsen klarede med en refleksredning. Det andet endte med et skud på stolpen.
I 2. halvlegs 4. minut gik Andras Oper lidt selv, efter en hovedstødsaflevering fra Christian Christiansen. Oper skød og bragte hjemmeholdet i front. Herefter satsede AaB på 2-0-målet, men senere forsvarede de føringen. Med hjælp fra Fru Fortuna. Ti mutter før tid var det dog hjemmeholdets Stefan Schmidt der skød tæt forbi mål. Men minuttet efter fik Silkeborg straffespark som afslutningen på et kontrastød. Men AaB-målmand Jimmy Nielsen reddede Ulrik Pedersens skud.