Referater af kampene i 9. runde af Superligaen 2002-2003

Den første kamp er spillet lørdag d. 21/9-2002 og de andre 5 dagen efter..

AaB - Farum  1-3 (0-1)

De første tyve minutter af kampen var på det jævne, mens resten af kampen var underholdende. Set over hele kampen havde udeholdet bolden mest og var bedst. Selvom Farum var bedst i 1. halvleg, var det alligevel hjemmeholdet, der havde chancerne. Første ålborgensiske chance var et langskud fra Allan Gaarde i 20. minut. Bolden ramte den lille jernstang lidt inde i målets højre side. Men dommeren kunne ikke nå at se, at der var mål, så han regnede med, at bolden tog stolpen. Altså stadig målløst fordi målene på Aalborg Stadion er fejlkonstrueret!! Otte minutter senere headede hjemmeholdets Stefan Bidstrup på overlæggeren efter indlæg fra midten af Farums banehalvdel. Endnu 2 minutter senere havde AaB farligt kontra. Indlæg fra højre gav god skudmulighed. Elleve minutter før pausen kom Farums eneste mulighed i 1. halvleg. Et hjørnespark blev sendt tæt under mål, hvor Nichlas Hindsberg headede Farum på vinderkurs. I halvlegens sidste otte minutter satte hjemmeholdet tempoet noget op under deres pres for udligning. Et minut før pausen erobrede Michael Silberbauer bolden fra en af Farums forsvarsspillere. Han prøvede at vriste sig fri, men mislykkedes. I stedet kom en anden AaB-spiller fri i højre side af feltet. Han skød lige på Henrik Zarp i Farum-målet.
De tre første minutter af 2. halvleg var med hjemmeholdet som de pressende. Netop i 48. minut havde AaB hjørnespark i venstre side. Dette hjørnesparksindlæg gav ålborgenserne en farlig chance. Herefter var spillet igen på udeholdets præmisser, men begge mandskaber havde deres chancer. Tre minutter efter jydernes store chance skød sjællændernes Schultz på stolpen. Og endnu tre minutter efter startede Henrik Zarp et kontra med et hurtigt udkast. AaB´s Diego Tur tog en chance midt på egen banehalvdel og solgte sit forsvar. Farum-spilleren, som Diego forsøgte at tackle, lagde bolden indover fra venstre. Efter en aflevering inde i feltet kom bolden til første halvlegs målscorer. Han bragte Farum på 2-0. Tolv minutter senere fik hjemmeholdet nyt håb. Andras Oper headede reduceringen i nettet efter indlæg fra højre, indlægget kom fra ca. midt på Farums banehalvdel. Herefter lagde AaB et pres og fire minutter efter 1-2-målet fik Allan Gaarde en skudmulighed inde i udeholdets felt. Trods presset af en modstander fik han afsluttet, men Henrik Zarp reddede. I 73. minut blev AaB snydt for et straffespark. I stedet fik de et hjørnespark, som der ikke kom andet ud af end en kontra til Farum. På dette kontrastød scorede David Rasmussen på et skud 27 meter udefra. Med denne tomålsføring i ryggen fik Farum på ny det bedste spil og var igen mest på bolden. Tre minutter før tid havde udeholdet et farligt kontra, hvor de angreb med et halvt hold. Kontraangrebet endte med et indlæg fra højre, der gav Hindsberg chancen. Men skuddet fra den dobbelte målscorer klares af Jimmy Nielsen.

Tilskuere : 6012

Brøndby - F.C. Midtjylland  4-0 (1-0)

Underholdende kamp med tempo og intensitet, hvor begge hold forsøgte det fremadrettede spil. Det resulterede i, at hjemmeholdet var klart mest i boldbesiddelse, mens jyderne levede på kontraer. I de første tyve minutter var københavnerne ikke så godt kørende og generelt i første halvleg var deres forsvar det dårligste. Men i de resterende 70 minutter kom Brøndby mere og mere i topform. Allerede i 8. minut havde udeholdet en farlig kontra, hvor en af deres spillere i fri position kom lidt for sent til et indlæg fra højre. Tolv minutter senere gik midtjydernes Pimpong solo og med tre modstandere omkring sig i feltet fik han skudt. Bolden gik tæt forbi mål. Selvom hjemmeholdet var mest på bolden, kom de alligevel til tre kontraer i 1. halvleg. Det første efter 28 minutter. Det opstod efter at en midtjysk forsvarer gik med frem i et angreb. I det tomrum han efterlod sig bagude gennemførte Brøndby det hurtige kontraangreb. Med fire afleveringer kom det til en god skudmulighed. Det næste kom 4 minutter senere, hvor Kasper Dalgas efter fire afleveringer blev spillet fri i feltet. Tæt under mål misbrugte han den store chance. Men som nævnt er hjemmeholdets forsvar til at tale med. Otte minutter før pausen var det tæt på, at en af deres forsvarsspillere spillede midtjydernes Pimpong fri foran mål. Dette skete i det lille målfelt, området 1 meter fra målet! Det skal bemærkes, at udeholdet absolut ikke regnede med en chance i denne situation! Tre minutter før pausen var Brøndby i kontra. Kim Daugaard spillede Mattias Jonson fri, men svenskeren brændte chancen idet Peter Skov Jensen reddede. Sidste skud i 1. halvleg kom fra Peter Foldgast. Lige udenfor midtjydernes felt slog han til. Skuddet blev til en pragtfuld scoring. Dermed var Brøndby fortjent foran 1-0.
De første 25 minutter af 2. halvleg var ren Brøndby-opvisning. Fem minutter inde i halvlegen havde hjemmeholdet et skud på stolpen. Riposten gav Peter Foldgast en stor chance tæt under mål, som han misbrugte. Minuttet efter var der endnu en fri Brøndby-spiller i udeholdets felt. Også han misbrugte. Udsalget i jydernes forsvar fortsatte to minutter senere. Efter fladt indlæg fra venstre scorede Peter Foldgast igen. Hjemmeholdet fuldt fortjent på 2-0. Efter en times spil havde Brøndby hurtigt og flydende kontraspil. Endte med at Kasper Dalgas scorede til 3-0 efter aflevering fra Thomas Lindrup, efter at denne havde driblet sig fri af tre midtjyder tæt ved baglinjen inde i feltet. Fire minutter efter kom Ruben Bagger på banen, og hans første aktion var at bringe hjemmeholdet yderligere foran. En lang aflevering fra banens midte tæmmede han inde i feltet og tog derefter en dribling inden han scorede. I de sidste tyve minutter slappede hjemmeholdet af og midtjyderne kom mere til fadet. Sytten minutter før tid var udeholdet tæt på da Mikkel Jensen spillede bolden frem til Pimpong, der skød på ydersiden af stolpen. I det hele taget havde begge hold deres chancer i de sidste 20 minutter af kampen.

Tilskuere : 8498

Viborg - Køge  1-4 (1-2)

En underholdende kamp, som hjemmeholdet dominerede i starten. Men efter at Viborg var kommet foran overtog bundholdet kommandoen. Gennem hele kampen havde begge hold deres chancer. Viborgs føringstræffer kom efter et kvarters spil. Efter to forsøg på målrammen scorede John Dyring til 1-0. Et kvarter efter udlignede Søren Nielsen til 1-1. Det var i et angreb med tre store chancer, hvoraf den sidste blev udnyttet. I sidste minut af 1. halvleg bragte Blond oprykkerne på vinderkurs. Han affyrede et målgivende skud fra en position lige udenfor feltet.
To minutter efter pausen øgede Tommy Olsen til 3-1 med et skud fra en spids vinkel tæt ved mål. Midt i anden halvleg havde hjemmeholdets Søren Frederiksen et hovedstødsforsøg, der gik lige over mål. Et indlæg fra højre gav ham denne chance i fri position tæt under mål. Tyve minutter før tid scorede Køges Søren Nielsen for anden gang, denne gang efter indlæg fra højre.

Tilskuere : 3062

F.C. København - AGF  2-0 (1-0)

Hjemmeholdet var bedst og havde langt de fleste chancer. Som kampen skred frem blev københavnerne mere og mere dominerende. En halv time inde i kampen skød Zuma udefra og ramte overlæggeren. I det 35. minut lavede en AGF-spiller en svag aflevering, som Peter Møller opsnappede. Han afleverede til Jörgen Petterson, som bragte hjemmeholdet i front. Kun tre minutter efter pausen kom næste nedtur for århusianerne. Et svagt skud fra Zuma behandlede AGF-målmand Erik Boye ikke særligt godt. Det gav Peter Møller chancen, som han afgjorde kampen på. Med sejren kom københavnerne på Superligaens førsteplads.

Tilskuere : 17283

AB - Silkeborg  1-0 (0-0)

Teknisk set var det en bundkamp. Trods tempoet var der få chancer i kampen. Holdene var ivrige med langskud, der dog generelt var blodfattige. Et kvarter før tid havde netop indskiftede Zidan et skud på mål. Med dette bragte han akademikerne foran. Senere var han fri foran mål, men misbrugte.

Tilskuere : 1754

Esbjerg - OB  5-0 (2-0)

Odenseanerne lagde godt fra kaj, men fra 6. minut var Esbjerg det bedste hold. Var det turen til Spanien i midten af ugen, der gjorde udeholdets spillere trætte? Seks minutter inde i kampen skød Jan Kristiansen udefra og bragte hjemmeholdet på 1-0. Herefter havde esbjergenserne et hav af chancer. I det 28. minut øgede Michael Hansen til 2-0.
Også i denne kamp blev der scoret tidligt i 2. halvleg. Nemlig i det andet minut, hvor Michael Hansen igen var på pletten, denne gang hvor han skød fra kanten af feltet efter en kort aflevering bagud. Inden målet til 4-0 blev hjemmeholdet snydt for et straffespark. Midt i 2. halvleg gav et hjørnespark fra venstre denne fjerde scoring. Hans Henrik Andreasen headede bolden i nettet. Også Jan Kristiansen blev dobbelt målscorer. Han blev spillet fri lige udenfor feltet 11 minutter før tid. Han scorede sikkert.
Odenseanerne slap billigt med 0-5.