Beskrivelse af den kaspiske måge
En sølvmågestor fugl og ligner også sølvmågen meget. Er dog nærmest med helt lige ryg og sortere øjne samt længere ben end andre måger. Hos den voksne fugl, der har hvid krop og hoved og grå vinger samt sort hale med hvide partier, er benene gule og næbbet ligeledes gult. Hos ungfuglen er det grå på vingerne erstattet af en plettet grå eller brun sektion. Endvidere er næbbet sort og benene mere kødfarvede. Mellem den sorte hale med hvide pletter, som den voksne fugl også har, og vingerne er der, i modsætning til den voksne fugl, endnu et sort område. Dette består af vandrette streger, der enten holder tykkelse eller bliver tykkere mod enden. Imellem stregerne er der hvide partier. Ungfuglen har også grå underside (i stedet for den voksnes hvide) og mest hvidt hoved, som også den voksne har.
Kaspisk måge har en østlig udbredelse i forhold til sølvmåge og middelhavssølvmåge. Den har sin oprindelse i det centrale Asien, hvorfra den har bredt sig vestpå til Sortehavet og Østeuropa. Det er en indlandsfugl, der yngler i kolonier, hvor fuglene anbringer deres reder på flod- og søbredder samt på øer i indlandshave som Sortehavet og Det Kaspiske Hav. Ved Sortehavet overlapper kaspisk måges og middelhavssølvmåges territorier hinanden, og i Polen, Hviderusland og Tyskland overlapper alle tre arter. (Hentet fra Dansk Ornitologisk Forenings hjemmeside)
I Danmark iagttages der flere hundrede fugle, især i Østdanmark. De ses gerne i havneområder og langs kyster i hele landet. I første halvår ses flest i Vestdanmark og i andet halvår ses flest i det østlige Danmark.
Kaspisk måge lever fortrinsvis af smågnavere og insekter, som den fanger på land, i modsætning til sølvmågen og middelhavssølvmågen, der fortrinsvis æder fisk og affald. Den tager dog også andre fugles æg og unger ligesom de to nærtbeslægtede arter. (Hentet fra Dansk Ornitologisk Forenings hjemmeside)