Beskrivelse af den sortbrynede albatros

En havfugl på 70-80 cm og et vingefang på 230-250 cm. Har lys krop og hoved samt vinger, der er sorte på oversiden og lyse på undersiden med en sort kant. Den har sorte øjenbryn og et lyseorange næb. Unge individer har et helt gråt næb, et smalt gråt halsbånd og et grålig anstrøg på de hvide undervinger.

Holder normalt til på den sydlige halvkugle, hvor den yngler på Falklandsøerne og Sydamerikas kyster ud til disse øer. Har vinterkvarter ved Sydafrika.

Nogle få fugle kommer ud af kurs på trækket og ender i Atlanterhavet eller Nordsøen. I disse tilfælde ses den i det britiske eller vestjyske. I det danske område er den set fire gange i nyere tid, senest fra foråret 2014 til 7. august 2015 (dags dato). I denne periode er der tale om en fugl, der har fundet sammen med suler på Helgoland 50 km fra Vadehavet. Denne fugl ses langs Vadehavet, Blåvandshuk, i Hirtshals og Skagen.

Den lever af fisk, blæksprutter, krebsdyr og fiskeaffald. Der findes observationer af kleptoparasitisme, som indebærer at den stjæler føde fra andre havfugle.